Fed nedidins palūkanų normos nei šiais, nei kitais metais

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-10-08 01:12 Komentarai: (0)
Amerikos Federalinio Rezervų banko atstovai nedidins savo bazinės palūkanų normos dėl baimės, kad tai gali sukelti recesiją, kas lemtų, jog kitų metų rinkimuose Baltieji rūmai atitektų respublikonams, pareiškė investicinės kompanijos Euro Pacific Capital vadovas Peter Schiff.

„Jei prastėjančios sąlygos lems, jog Fed atsisakys planų nuspausti gaiduką gruodį, ar mes iš tiesų galime tikėtis, jog jis tai gali padaryti rinkimų metais 2016?“ - retoriškai paklausė minimas investuotojas.

„Ar kas nors tikrai tikisi, jog kairiosios pakraipos Federaliniai rezervai vadovaujami Janet Yellen tai padarys? Mes nematysime padidinimo iki pat 2017 metų, net jei padėtis pagerės, kas abejotina“ - teigė Peter Schiff.

Barakas Obama Janet Yellen Amerikos Centrinio banko vadove paskyrė prieš beveik dvejus metus. Šis bankas bazinę palūkanų norma faktiškai ties nuliniu lygiu išlaiko nuo pat 2008 metų pabaigos, kai kilo krizė, be to, siekdamas paskatinti ekonomikos atsigavimą ir užimtumo augimą, įgyvendindamas kiekybinį švelninimą į rinką įliejo trilijonus dolerių.

„Kur kas labiau tikėtina, kad prieš palūkanų padidinimą, mes pamatysime naują kiekybinio švelninimo etapą. Fed sukūrė apgaulinga vaizdą, jog tai kas „blogai yra gera ekonomika“ ir mes artimiausiu metu to neatsikratysime“ - prognozuoja Euro Pacific Capital vadovas, kuris tuo pačiu teigia, jog tai reiškia, kad doleris silpnės, o žaliavos brangs.

„Kai tik palūkanų normos padidinimo grėsmė bus galutinai ir oficialiai nuimta nuo stalo, Volstrito ralis tęsis toliau. Bet kilimą sumažins silpnesnis doleris ir prastesni į vidaus rinką orientuotų kompanijų veiklos rezultatai. Tokiu atveju geriau ieškoti kompanijų akcijų už dolerio ribų, t.y. gauti naudą iš potencialaus akcijos kainos ir valiutos vertės augimo“ - reziumavo Peter Schiff.
 
Dar nėra komentarų