A.Merkel - jei euras pralaimės, Europa pralaimės

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-06-29 18:17 Komentarai: (0)
Vokietijos Kanclerė Angela Merkel pabrėžė, kad Europa turi pasiekti kompromisą, tačiau tuo pačiu metu turi laikytis savo principų. Ji pridūrė, kad parama gali būti pasiūlyta mainais už pastangas šalių, kurioms ji reikalinga.

„Mes turime esant kiekvienam iššūkiui surasti kompromisą. Jei gebėjimas surasti kompromisą bus prarastas, tuomet Europa bus prarasta, todėl prasminga yra frazė, kurią dažnai kartoju: jei euras pralaimės, Europa pralaimės“ - sakė Angela Merkel.

Vokietijos Kanclerė mano, kad penkerių metų kova su krize sustiprino Europą.

„Europa geriau susidoroja su tokiomis kritinėmis situacijomis kaip mes turime Graikijos atveju, nes mes daug pasiekėme kartu“ - pabrėžė Angela Merkel.

Europos Komisijos pirmininkas Jean-Claude Juncker pirmadienį paragino graikus, kad sekmadienį numatytame referendume balsuotų už susitarimą su kreditoriais. Jis tuo pačiu pripažino, jog žlugusios derybos su Graikija - tai rimtas smūgis Europos sąjungai.

„Norėčiau, kad graikai balsuotų „taip“, nepriklausomai į kokį klausimą jie atsakynės“ - specialiai suorganizuotos spaudos konferencijos metu sakė jis.

„Prašau graikų, kad balsuotų teigiamai, nes iš šio referendumo nukeliaus pozityvus signalas į kitas euro zonos šalis. Jei graikai pasakys „taip“, tai šis signalas nukeliaus į Europos sąjungą ir už jos ribų, kad jie nori kartu su kitomis šalimis likti euro zonoje ir Europos sąjungoje. Nereikėtų nusižudyti, jei bijote mirties“ - pareiškė Europos Komisijos pirmininkas.

„Neigiamas atsakymas reikštų, jog Graikija pasakė „ne“ Europai“ - pabrėžė jis.

„Laikas graikams pasisakyti ir pradėti formuoti savo likimą šiai kartai, bet, svarbiausia, ateities kartoms. Graikijos valdžia turi prisiimti atsakomybę ir paaiškinti, kokia yra kaina. Tai tiesos akimirka. Tai nėra lengva, bet būtina“ - teigė Jean-Claude Juncker pabrėždamas, kad kitų su problemomis susidūrusių šalių vyriausybės priėmė sudėtingus, tačiau būtinus sprendimus. Jis tuo pačiu pridėjo, jog visuomet pasisakė už tai, kad Graikija nepasitrauktų iš euro zonos.
 
Dar nėra komentarų