C.Lagarde tikisi, kad padėtis greitai stabilizuosis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-01-22 14:21 Komentarai: (1)
Tarptautinio Valiutos Fondo vadovė Christine Lagarde tikisi, kad padidėjęs nervingumas rinkose, kurį lėmė Šveicarijos Nacionalinio banko atstovų sprendimas atsisakyti ilgiau nei trejus pastaruosius metus trukusios politikos neleisti frankui sustiprėti euro atžvilgiu, greitu metu sumažės ir padėtis stabilizuosis.

Be to, ji pridūrė, kad labai mažai žmonių iš anksto žinojo, jog Šveicarijos Centrinio banko atstovai priims tokį sprendimą.

„Pagal mano supratimą, informuotų ratas buvo labai, labai ribotas“ - pabrėžė Tarptautinio Valiutos Fondo vadovė.

Praėjusią savaitę Christine Lagarde teigė, jog ją labai stipriai nustebino Šveicarijos Nacionalinio banko atstovų sprendimas, po kurio akimirksniu šios šalies valiuta gerokai pabrango tiek euro, tiek dolerio, bei kitų valiutų atžvilgiu. Be to, ji atskleidė, kad jos niekas apie tokį sprendimą iš anksto neinformavo.

„Aš visiškai suprantu, kodėl toks sprendimas buvo priimtas. Tam yra rimta priežastis“ - sakė ji.

Tarptautinio Valiutos Fondo vadovė pridūrė, kad tikisi, kad padėtis greit stabilizuosis ir kaprizingas kintamumas arba svyravimai nueis į užmarštį.

Šiandieninės prekybos metu rinkoje už vieną eurą yra mokama po 0.99374 frankus, arba 0.56 procentais mažiau nei vakarykštės prekybos sesijos metu. Nuo šių metų pradžios euro zonos valiuta Šveicarijos valiutos atžvilgiu atpigo 17.4 procentais.
 
1.   Parašė maxa   2015-01-22 14:34  

"Greitai" reiškia "galbūt po 20 metų kas nors ir pasikeis". Paklauskit japonų, jie žinos.