Vokietijos ZEW indeksas krito mažiau nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-09-16 13:54 Komentarai: (0)
Šiandien paaiškėjo, jog šį mėnesį Vokietijos ZEW indeksas, kuris atspindi investuotojų ir analitikų lūkesčius ir kuris yra skirtas numatyti ekonominius pokyčius per artimiausius šešis mėnesius, krito mažiau nei buvo laukiama rinkoje.

Minimas indeksas rugsėjį palyginus su rugpjūčiu smuktelėjo nuo 8.6 iki 6.9 reikšmės, arba iki žemiausio lygio nuo pat 2012 metų gruodžio mėnesio. Tuo tarpu rinkoje buvo laukiama, kad jis susitrauks dar labiau, t.y. iki vidutiniškai 5 reikšmės.

Priminsime, kad dar gruodį šio indekso reikšmė buvo pakilusi iki aukščiausio lygio per pastaruosius septynerius metus bei sudarė 62 reikšmę, na o nuo to laiko jis nuolat smunka žemyn.

Dabartinės situacijos vertinimo ZEW indeksas šį mėnesį lyginant rugpjūčiu, irgi susitraukė, t.y. krito nuo 44.3 iki 25.4 reikšmės, kai rinkoje laukta, jog jis smuktels iki vidutiniškai 40 reikšmės.

Analogiškas euro zonos ZEW indeksas, kuris atspindi šios zonos investuotojų ir analitikų lūkesčius, rugsėjį palyginus su ankstesniu mėnesiu, krito nuo 23.7 iki 14.2 reikšmės, kai prognozuota, kad jis smuks kiek mažiau ir jo reikšmė sudarys vidutiniškai 21.3.

„Vokietijos ZEW ekonominių vertinimų rodiklio mažėjimo tendencija pastebimai sulėtėjo. Tačiau ekonominiam klimatui vis dar būdingas labai didelis netikrumas arba nežinomybė. Sankcijų susijusių su Rusija pavojus ir toliau egzistuoja, na o ekonominis aktyvumas euro zonoje ir toliau nuvilia“ - pareiškė ZEW instituto prezidentas Clemens Fuest.

Šiandieninės prekybos metu Vokietijos akcijų rinkos pagrindinis indeksas DAX yra nusmukęs 0.4 procentais iki 9621.44 punktų. Palyginus su šių metų pradžia, jis paaugo apie vieną procentą. Tuo tarpu už vieną eurą šiuo metu rinkoje yra mokama po 1.29424 dolerius, arba faktiškai tiek pat, kiek ankstesnės prekybos sesijos metu. Nuo šių metų pradžios euras dolerio atžvilgiu atpigo šešiais procentais.
 
Dar nėra komentarų