Credit Suisse nuostolis didesnis nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-07-22 12:18 Komentarai: (0)
Antras pagal dydį Šveicarijos bankas Credit Suisse dėl Amerikoje paskirtos baudos, kurios vertė 2.6 mlrd. dolerių, per praėjusį ketvirtį patyrė nuostolį, kuris tuo pačiu buvo didžiausias nuo pat 2008 metų bei didesnis nei laukta rinkoje. Šiandieninės prekybos metu jo akcijos Frankfurto biržoje pinga: Credit Suisse 21,06 (-1,69%).

Per antrą šių metų ketvirtį minimas Šveicarijos bankas, kuris pirmasis iš didžiųjų Europos bankų pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, patyrė 700 mln. Šveicarijos frankų grynąjį nuostolį, kai rinkoje laukta, jog jis sudarys vidutiniškai 691 mln. frankų.

Prieš metus per antrą ketvirtį Credit Suisse buvo pavykę uždirbti 1,045 mlrd. frankų grynojo pelno, na o per pirmą šių metų ketvirtį - 859 mln. frankų. Banko vadovybė taip pat pranešė, kad planuoja uždaryti savo prekybos žaliavomis padalinį.

Antro pagal dydį Šveicarijos banko grynosios pajamos per praėjusį ketvirtį sudarė 6,433 mlrd. frankų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo šešiais procentais daugiau, na o lyginant su ankstesniu ketvirčiu, pajamos smuko vienu procentu.

Kalbant apie banko padalinius, tai per antrą šių metų ketvirtį Privačios bankininkystės ir aktyvų valdymo padalinio ikimokestinis nuostolis sudarė 749 mln. frankų, kai prieš metus per tą patį laikotarpį buvo uždirbta 917 mln. frankų ikimokestinis pelno, na o per pirmą šių metų ketvirtį jis siekė 1,012 mlrd. frankų. Investicinės bankininkystės padalinio ikimokestinis pelnas per antrą šių metų ketvirtį sudarė 752 mln. frankų, kas palyginus su ankstesniu ketvirčiu, buvo devyniais procentais mažiau, na o lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pelnas iš esmės nepakito.

Bendrai po pirmojo šių metų pusmečio Credit Suisse grynasis pelnas sudaro 159 mln. frankų, na o grynosios pajamos - 13,292 mlrd. frankų. Prieš metus buvo atitinkamai 2,348 mlrd. frankų ir 14,041 mlrd. frankų.

Nuo šių metų pradžios minimo banko akcijos atpigo keturiais procentais, na o per pastaruosius vienerius metus jų vertė krito apie šešis procentus.
 
Dar nėra komentarų