Slovėnijos banko akcijos anuliuotos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-01-03 12:25 Komentarai: (2)
Slovėnijos banko Nova Kreditna Banka Maribor, kuris yra vienas iš didžiausių šioje šalyje, akcijos išnyko iš Liublijanos ir Varšuvos biržų, t.y. iki šiol buvusios išleistos šio banko akcijos tiesiog buvo anuliuotos, tad investuotojai prarado visas lėšas, kurios buvo investuotos į minėto banko akcijas.

Vykdant Slovėnijos bankų gelbėjo planą, Slovėnijos Centrinis bankas gruodžio 18 dieną priėmė sprendimą atšaukti visus Nova KBM išleistus vertybinius popierius, taip pat ir akcijas. Tokiu būdu siekiama padengti banko patirtus nuostolius.

Tad, po šio sprendimo minėto Slovėnijos banko akcijos išnyko tiek iš Liublijanos, tiek iš Varšuvos biržų, kuriose prieš tai jomis buvo prekiaujama.

Tuo pat metu Slovėnijos bankas Nova KBM išleido 10 mln. vienetų naujų savo akcijų, kurias visas perėmė Slovėnijos valdžia, kuri tapo vienintelė šio banko akcininkė. Šiomis naujai išleistomis akcijomis nebus prekiaujama biržoje.

Paskutinį kart prekyba Nova KBM banko akcijomis Varšuvos biržoje vyko gruodžio antrą dieną, po to prekyba šio banko akcijomis minėtoje biržoje buvo sustabdyta. Tuomet už Slovėnijos banko akcija buvo mokama po 0.71 zlotą, arba 15.48 procentais mažiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Per metus Nova KBM banko akcijos buvo atpigusios net 87.07 procentais.
 
 
2.   Parašė investIn   2014-01-03 22:21  

O tai spauda nerašė nieko? Ten Slovėnijoj jau penketą metų krizė tęsiasi, tik visi atrodo jau primiršo šitą antrąją Graikiją.