Investavimo žaidimo prizai

» Straipsniai » Tinklapio naujienos
Pristatome prizus, kuriais bus apdovanoti investavimo žaidimo mėnesio etapų laimėtojai.
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2013-10-19 15:26 Komentarai: (0)
Norime pranešti džiugią naujieną- mūsų portale organizuojamas investavimo žaidimas turi naują rėmėją. Juo tapo žurnalas "Investuok", kuris yra skirtas apdairiems ir vertinantiems pinigus žmonėms. Pagrindinis jo tikslas - būti naudingu skaitytojams, o apie investavimą rašyti paprastai ir suprantamai. Žurnalą leidžianti UAB "Leidybos studija" taip pat yra išleidusi ir nemažai investavimo tematikos knygų lietuvių kalba. Tad nuo šiol investavimo žaidimo etapo nugalėtojai bus apdovanojami rėmėjo dovanomis- pusės metų žurnalo "Investuok" prenumerata ir pasirinktinai viena iš žemiau aprašytų knyga.




Biržos spekulianto memuarai

Nors ši knyga parašyta 1923 m., tačiau „Biržos spekulianto memuarai“ iki šiol yra viena populiariausių ir labiausiai rekomenduojamų knygų apie investavimą. Ji patenka ir į daugelio autoritetų sudaromus „kiekvienam investuotojui privalomų knygų“ sąrašus. Jau kelios skaitytojų kartos tvirtina, jog ši knyga jiems davė daugiau supratimo apie biržą ir investuotojų psichologiją nei ilgai kaupta asmeninė patirtis.

Knygoje nuosekliai aprašoma, kaip vienas garsiausių visų laikų spekuliantų J. Livermore‘as po kruopelę kaupė patirtį ir tobulino savo prekybos sistemą. Nuo tol kai būdamas vaikas, jis uždarbiavo perrašydamas akcijų kainas nedidelėje brokerių kontoroje (iš tiesų ji nė nebuvo brokerių kontora, o greičiau lošimo namai), iki tol, kai vos tik stipriau krestelėjus akcijų kainoms, visi JAV dienraščiai pirmuose puslapiuose rašydavo, kad akcijos krenta (ar staiga kyla) dėl J. Livermore‘o vykdomų operacijų.

Istorija užrašyta pirmuoju asmeniu, todėl buvo manoma, kad ją parašė pats legendinis investuotojas (karjeros viršūnėje Didžiosios depresijos metu per labai trumpą laiką jis uždirbo 100 milijonų JAV dolerių), o autoriaus pavardė – tik legendinio spekulianto slapyvardis. Šiandien manoma, kad autorius tik redagavo paties J. Livermore‘o užrašytą „prekybos akcijomis autobiografiją“.

Knygoje rasite ne tik smulkų daugelio prekybos operacijų aprašymą, bet ir tai, kuo remdamasis legendinis investuotojas priimdavo vienokį ar kitokį sprendimą, kaip suvokė situaciją, kaip aiškino, kodėl situacija rutuliojosi būtent taip, o ne kitaip, kaip, jo manymu, mąsto kiti investuotojai ir kaip reiktų vertinti rezultatus. Knygoje gausu praktiškai panaudojamų apibendrinimų, strategijų ir patarimų. Nors, tiesą sakant, pats J. Livermore‘as patarimų niekada neklausydavo.

Daugelis garsių ir pasaulyje nuolat kartojamų frazių apie investavimą yra iš šios knygos.




Kaip uždirbti iš akcijų

Williamo O’Neilo knyga „Kaip uždirbti iš akcijų“ – vadovėlis investuotojams, atskleidžiantis konkrečius būdus, kaip susikurti gerovę investuojant į akcijas. Veiksminga W. O’Neilo investavimo strategija CAN SLIM® – patikrintas 7 žingsnių kelias, kaip sumažinti riziką ir padidinti uždarbį, – darė įtaką net kelioms investuotojų kartoms.

Amerikos privačių investuotojų asociacija nuo 1998 metų sausio 1 d. iki 2009 metų gruodžio 31 d. kiekvieną mėnesį realiu laiku vykdė nepriklausomą tyrimą – lygino 50 geriausių investavimo strategijų ir nustatė, kad šioje knygoje detaliai aprašyta W. O‘Neilo CAN SLIM® yra geriausius rezultatus duodanti investavimo strategija.
Kaip rodo tyrimas, knygoje aprašyta strategija CAN SLIM davė 2763 % prieaugį, vidutiniškai 35,3 % per metus; palyginimui – S&P 500 to paties laikotarpio metinis augimas buvo 3,3 %.

Autoritetingas portalas www.investopedia.com knygos autorių įtraukė į TOP20 investuotojų sąrašą greta Warreno Buffetto, Benjamino Grahamo, Philipo Fisherio, Jesse'o L. Livermore'o ir Georgeo Soroso. W. O‘Neilo strategiją naudoja ne tik privatūs investuotojai – daugiau nei 600 investicijų valdymo įmonių yra W. O‘Neilo klientai.

Knygoje rasite:
• Patikrintus būdus, kaip rasti sėkmingas akcijas, kol jų kaina stipriai nepašoko
• Patarimus, kaip atsirinkti geriausius investicinius ir ETF fondus
• Kaip susidaryti pirkimo-pardavimo taisykles ir kaip apriboti riziką (su konkrečiomis rekomendacijomis)
• 100 didelių, spalvotų grafikų, kurie padės jums pastebėti pelningiausias šiandienos kryptis (iš viso knygoje 275 grafikai su paaiškinimais)
• Išsamų akcijų grafikų skaitymo ir analizės kursą
• Strategijas, padėsiančias išvengti dažniausiai pasitaikančių klaidų




Vėžlių kelias

„Mes auginsime biržos prekiautojus taip, kaip Singapūre auginami vėžliai“, – taip prieš 30 metų biržos guru Richardas Dennisas pareiškė savo draugui Williamui Eckhardtui.

Tai, kas prasidėjo kaip lažybos dėl to, ar puikiais biržos prekiautojais gimstama, ar tampama, virto legendiniu eksperimentu, apie kurį iki šios knygos pasirodymo nebuvo išsamiai papasakota.

Knygoje „Vėžlių kelias“ pirmą kartą paaiškinama, kodėl prekybos sistema, kurią naudojo eksperimento dalyviai, vadinami Vėžliais, buvo tokia sėkminga. Knygos autorius, pasiekęs stulbinančių rezultatų, nuodugniai aprašo patį eksperimentą ir tai, kaip R. Dennisas ir W. Eckhardtas iš įvairiausių visuomenės sluoksnių pakvietė dvidešimt tris paprastus žmones ir vos per dvi mokymo savaites juos pavertė neprilygstamais prekiautojais biržoje.

Šios knygos autorius – sėkmingiausiai prekiavęs R. Denniso mokinys, eksperimento metu jam uždirbęs daugiau kaip 30 milijonų dolerių. Iš viso eksperimento dalyviai savo mokytojams eksperimento metu uždirbo daugiau nei 100 mln. JAV dolerių.

Šioje knygoje Jūs rasite atsakymus:

• Kokie prekybos principai ir metodai leido Vėžliams pasiekti tokių stulbinančių laimėjimų
• Kodėl vieniems Vėžliams prekiauti sekėsi daug geriau nei kitiems, nors jie visi naudojo tuos pačius prekybos būdus
• Kaip remiantis Vėžlių taikytomis taisyklėmis kurti veiksmingas strategijas
• Kaip Vėžlių kelio pamokos jums gali padėti sėkmingai prekiauti ir gyventi
Atskleidęs savo unikalią patirtį C. M. Faithas šioje knygoje atsako, kodėl Vėžlių kelio metodai yra veiksmingi ir šiandien.




Paprastos akcijos ir nepaprasti pelnai, ir kiti apmąstymai

Knygos autorius Philipas A. Fisheris investuoti didesnius savo pinigus ir valdyti ypač turtingų klientų lėšas pradėjo 1931 m., būdamas 24-erių metų. Šią knygą parašė penkiasdešimties ir ji jam pelnė milžinišką investuotojų ir verslininkų pagarbą. Iki pat mirties 2004 m. jis buvo laikomas įmonių vertinimo genijumi, investavimo į augimo akcijas strategijos pradininku ir žymiausiu investuotoju.

Kai kurių savo klientų lėšas jis valdė iki 89 m. amžiaus (vienu metu jis niekuomet neturėjo daugiau nei 15 klientų), o geriausių savo asmeninio portfelio akcijų, kurios jam uždirbo tūkstančius procentų pelno, ir kurias jis laikė nevieną dešimtmetį, nepardavė iki pat savo mirties. Didžiausia jo asmeninė investicija – „Motorolos“ akcijos – investuotus pinigus padidino 30 kartų.

Šioje knygoje autorius detaliai paaiškina savo metodą kaip jis vertina įmonių akcijas ir renkasi kur investuoti. Pateikia Penkiolika kriterijų, pagal kuriuos siūlo vertinti įmones, kur ir kaip ieškoti informacijos, nurodo kada jo manymu reikia pirkti akcijas, kada parduoti, kiek skaidyti portfelį ir ko investuotojams nederėtų daryti.

Ši knyga pripažįstama kaip viena įtakingiausių investavimo knygų, ją vertina ne tik investuotojai ir ekspertai, bet ir žmonės, vadinami investavimo guru. Vorenas Bafetas sakosi joje „pasisėmęs“ 15 proc. savo investavimo strategijos.

Šiame lietuviškame knygos leidime vienoje knygoje rasite tris autoriaus parašytas knygas: „Paprastos akcijos ir nepaprasti pelnai“ (1958), „Konservatyvūs investuotojai miega ramiai“ (1975) ir „Investavimo strategijos formavimas“ (1980).




Žingsniu toliau nei Volstritas

(Dėmesio! šios knygos tiražas šiuo metu yra pasibaigęs)

Pagrindinis knygoje išdėstytas P. Lynch‘o investavimo principas yra ieškoti perspektyvių kompanijų akcijų savo kasdieniniame gyvenime atsižvelgiant į savo asmeninį patirtį, suvokimą ir žinias. Anot garsaus investuotojo, individualūs investuotojai turi daug geresnes galimybes uždirbti akcijų rinkoje nei profesionalus investicinio fondo valdytojas, nes perspektyvia kompanijas gali pastebėti daug anksčiau nei biržos makleriai.

Pvz. daktaras gali geriau nei biržos makleris numatyti, kuri farmacijos kompanija turi geriausias plėtros perspektyvas. Daktarai daug anksčiau nei biržos makleriai pastebi kurie vaistai susilaukia neeilinio pasisekimo, nes žino vaistų kokybę, mato kaip juos perka pacientai. Turėdamas šią informacija, daktaras gali numatyti, kad farmacijos kompanijos ketvirčio rezultatai bus labai geri ir nusipirkti tos kompanijos akcijų dar iki paskelbiant ketvirčio rezultatus. Tuo tarpu brokeris akcijų rezultatus sužino tuo pačiu metu kaip ir visi kiti investuotojai.

Nebūtina būti daktaru. Kad pastebėtumėte kaip sekasi vienai ar kitai kompanijai, jūs galite nuėję į kompanijos firminę parduotuvę. Jeigu matote, kad prie kasos yra ilgiausios eilės, vadinasi kompanija turėtų nudžiuginti birža gerais rezultatais. Jeigu parduotuvė pustuštė, rezultatai greičiausiai bus nuviliantys.

P. Lynch‘as knygoje pateikia begale pavyzdžių, kaip pats aptiko geras investicijas tiesiog gatvėje.

P. Lynchas knygoje daug dėmesio skiria ir kitiems naudingiems patarimams investuotojams:

- niekuomet nepirkti populiarų akcijų, nes jų kaina retai kuomet pateisina lūkesčius;
- pirkti paprastų ir nuobodžių kompanijų akcijas, nes jos paprastai atneša didžiausią sėkmę;
- pirkti ciklinių kompanijų akcijas, kai pramonės sektorius išgyvena nuosmukį;
- pirkti akcijas, kurių nėra įsigiję instituciniai investuotojai, nes tokių akcijų kaina turi geras perspektyvas augti;
- pirkti nišinių kompanijų akcijas, nes jos beveik neturi konkurencijos;
- pirkti kompanijas, kurių akcijas supirkinėja jos valdybos nariai arba pati kompanija.





Vertybinių popierių analizė

Visame pasaulyje B. Grahamo knyga „Vertybinių popierių analizė“ laikoma pagrindiniu akcijų ir obligacijų analizės tekstu. Vertės investavimo vadovu.

Warenas Buffettas ją apibūdina taip: „ši knyga, tai investavimo kelrodis, kuriuo vadovaujuosi jau 57 metus. Ir nematau jokios priežasties ieškoti kito“.

Benjamino Grahamo ir Davido Doddo knyga „Vertybinių popierių analizė“ visiems laikams pakeitė investavimo teoriją ir praktiką. Parašyta daugiau nei prieš 80 m. ši knyga iki šiol laikoma vertės investavimo biblija.
Ypač detaliai autoriai aptaria investavimą į įmonių akcijas ir obligacijas. Argumentai dėstomi remiantis konkrečiais pavyzdžiais, aptariant, kaip atitinkamose situacijose turėtų ir kaip neturėtų elgtis racionalus investuotojas.

Obligacijos. Akcijos. Įmonės analizės principai. Pelno (nuostolio) ataskaitos. Balansas. Skirtumas tarp kainos ir vertės.

JAV parduota daugiau nei 1 mln. šios knygos egzempliorių. Per 80 metus daugiau nei 40 kartų spausdinti pakartotini tiražai.

Kiekvieną knygos skyrių komentuoja geriausi šių laikų vertės investuotojai – iš viso knygoje rasite daugiau nei 140 psl. komentarų, o įžangą šiai knygai parašė pats Warrenas E. Buffettas.

Plačiau apie autorius.

Benjaminas Grahamas visuotinai pripažystamas šiuolaikinės vertybinių popierių analizės tėvu ir vertės investavimo pradininku. T.p. beveik 30 metų dėstė Kolumbijos universiteto verslo mokykloje, investicinio fondo „Graham-Newman Corporation“ steigėjas ir pirmasis prezidentas.

Davidas L. Doddas buvo Benjamino Grahamo kolega Kolumbijos universitete, asocijuotas finansų profesorius.

Pasisakymai apie knygą:
„Autoriai išdėstė detalų planą, kaip investuotojai bet kokiomis aplinkybėmis galėtų perkošti šimtus akcijų ir obligacijų, kad rastų tas, į kurias verta investuoti“, - Seth A. Klarman, vienas geriausių šių laikų vertės investuotojų ir šio knygos leidimo atsakingasis redaktorius.

“Mano didžiulėje bibliotekoje yra keturios knygos, kurias ypač branginu, viena jų – ši, kurią laikote rankose. Antroji – senesnis šios knygos leidimas, su paraštėse ranka rašytomis autorių pastabomis rengiant šį, pataisytą leidimą.“, - Wareno Buffettas.

„Grahamo ir Doddo idėjos atlaikė pačių įvairiausių rinkų skersvėjus ir dešimtmečių išbandymus. Griežtas „Vertybinių popierių analizės“ principų taikymas toliau duoda investuotojui reikšmingą pranašumą“, - André F. Perold, Harvardo verslo mokyklos finansų ir bankininkystės profesorius.

„Vertybinių popierių analizės“ klasikinis 1940 metų tekstas, papildytas kai kurių didžiausių mūsų kartos finansų analitikų įžvalgomis, – šiandien kaip niekad svarbus finansinio lavinimosi ir išminties šaltinis“, - Jamie Dimon, „JP Morgan Chase“ prezidentas.

„Jokia knyga nebus jums geresnis įrankis siekiant protingai investuoti negu „Vertybinių popierių analizė“. Mason Hawkins, „Southeastern Asset Management“ pirmininkas.

„Ši knyga turi būti kiekvieno rimtai besidominčio investavimu bibliotekoje“, - David F. Swensen, Jeilio universiteto vyriausiasis investicijų valdytojas.





Jūsų kaimynas milijonierius

autoriai Dr. Thomas J.Stanley, De. William D.Danko


Ar esate turtingas? Kokia šiuo metu turėtų būti Jūsų turto vertė? Padauginkite savo amžių iš metinių savo šeimos pajamų prieš mokesčius ir padalinkite iš 10. Tokia (neskaičiuojant palikimo) turėtų būti „normali“ Jūsų vertė. Jei Jūsų turtas bent dvigubai didesnis už šią sumą, tuomet savo kategorijoje Jūs – turtingas ir turite šansų tapti milijonieriumi, jei mažesnė – turto kaupti dar neišmokote.

Knygą „Jūsų kaimynas milijonierius“ gerai apibūdina citata iš žurnalo Forbes: „Ši knyga ypatinga tuo, kad akivaizdžiai įrodo, kaip beveik kiekvienas kryptingai dirbdamas gali sukaupti didelį turtą.“

Šioje knygoje rasite autorių suformuluotas mokslinių tyrimų išvadomis paremtas rekomendacijas, kaip tapti turtingam. Knygos autoriai: dr. Thomas J. Stanley – mokslininkas, rašytojas ir dėstytojas. Autorius nuo 1973 m. tyrinėja turtingus žmones, jų įpročius, gyvenimo būdą, pajamas ir išlaidas, investicijas, mokesčius, požiūrį į vaikų auklėjimą ir palikimą. Dr. Williamas D. Danko – Niujorko universiteto Olbanyje profesorius.





Sveiko proto investavimas
autorius J.Bogle

Tai knyga apie „Indekso“ strategiją. Knygos autorius J.Bogle – žymiausias „Indekso“ strategijos atstovas ir ideologas.

Visą gyvenimą nenuilsdamas aiškino, kad protingiausias investavimo būdas – kuo pigiau pirkti pasyvius, nevaldomus - dėl to pigius, indekso fondus, aprėpiančius kuo platesnį įmonių ratą. Idealiu atveju tai būtų – viso pasaulio akcijos, tačiau gali būti ir tam tikros šalies ar sektoriaus. Svarbiausia – kad fondo valdymo kaštai būtų labai maži, o įmonių, kurių akcijos itrauktos į fondą, skaičius – kuo didesnis. Jokio aktyviaus valdymo.

Tokiu būdu investuotojas gali užtikrintai gauti savo dalį iš augančios ekonomikos ar sektoriaus. Kitu atveju šią gražą „suvalgo“ fondo mokesčiai, o investuotojai praranda didelius pinigus.

Vadovaudamiesi šia knyga suprasite:
* Kodėl pats verslas – dividendinis pajamingumas ir pelno augimas – yra svarbiau už rinkos lūkesčius.
* Kaip atsispirti slegiančiam investavimo sąnaudų, mokesčių ir infliacijos poveikiui.
* Kaip sudėtinės grąžos stebuklą sunaikina sudėtinių sąnaudų tironija.
* Kaip pritaikyti ir naudoti „Indekso“ strategiją.

Taip pat rasite perspėjimų apie investavimo mitus ir madas, plintančias indeksavimo gudrybes. Tikrasis kelias į investavimo sėkmę – turėti visą rinką, kartu ženkliai sumažinant finansinio tarpininkavimo sąnaudas. Ta ir yra indeksinis investavimas. Ir apie tai ši knyga.

Daugiau informacijos apie knygą:
https://www.amazon.com/Little-Book-Common-Sense-Investing/dp/0470102101





Rinkos burtininkai
autorius autorius Jackas Schwageris

„Gana sunku sukurti metodą, kuris veiktų. Tada reikia patirties suvokti, ką tas metodas tau sako. Bet pats sunkiausias darbas – paversti analizę pinigais. Jei netikite – pabandykite. Knygos herojai visa tai turi – metodą, tikėjimą ir valią nuolat ryžtingai veikti, nepaisant pagundų ir spaudimo. J.Schwagerio knyga vaizdingai perteikia jų metodus ir atskleidžia juos pačius“,
- Robert R. Prechter.

Knygoje - 18 interviu su garsiausiais pasaulio prekiautojais.

Kaip kai kurie sėkmingiausi pasaulio prekiautojai per metus – o kartais ir per kelias valandas – sukaupia milijonus dolerių? Gal jie pasiekė koki nors neišmatuojamos išminties lygį, o gal jiems jiems paprasčiausiai labai sekasi akloje rinkos loterijoje, kurioje tik keliems žaidėjams lemta tapti fantastiškai turtingiems? Kokia jų neregėtos sėkmės paslaptis?

Apibendrinta autoriaus išvada – sėkmę labiausiai nulemia tam tikras specifinis metodo ir dvasinio nusiteikimo junginys. Autorius pristato šiuos „rinkos burtininkus“ tokiu būdu, kuris leidžia skaitytojui suprasti ne tik jų metodus, bet ir tai, kaip mąsto šie profesionalūs prekiautojai. Knyga padeda suvokti jų sėkmės esmę. Skirtinga prieiga, taikoma skirtingose rinkose... prekybos taisyklės, kurių jie šventai laikosi... asmeniniai patarimai kitiems prekiautojams. Išgirskite ko reikia sėkmei iš pačių „rinkos burtininkų“. Sužinokite, kaip jiems pavyko:

* 30 000 dolerių sąskaitą paversti į 80 milijonų!
* 31 metus išlaikyti 30 % vidutinę metinę grąžą!
* Valdyti fondus, kurie penkerius metus iš eilės fiksuoja triženklę grąžą!
* Per 16 metų valdomoms klientų sąskaitoms uždirbti neįtikėtiną 250 000 % grąžą!

Tai viena iš garsiausių kada nors parašytų knygų apie aktyvią prekybą vertybiniais popieriais.

Knygos autorius Jackas Schwageris – fondų valdytojas, valdymo bendrovių patarėjas, t.p. ateities sandorių ir apribotos rizikos fondų ekspertas. Karjerą pradėjo 1971 m. nuo tyrimų analitiko. Daugiau kaip 30 metų dirbo Volstrite, iš jų 22 metus ateities sandorių tyrimų direktoriumi didžiausiose Volstrito firmose, dešimt metų – vienas iš vadovų firmoje konsultuojančioje apie prekybą žaliavomis. Buvo bendrovės „Fortune Group“ konsultuojančios apribotos rizikos fondus vykdomasis direktorius ir vyresnysis portfelio valdytojas.

Daugiau informacijos apie knygą:
https://www.amazon.com/Market-Wizards-Updated-Interviews-Traders/dp/1118273052/ref=asap_bc?ie=UTF8






Daugiau informacijos, apie UAB "Leidybos studija" leidžiamą žurnalą, knygas bei organizuojamus seminarus ir mokymus rasite apsilankę jų tinklapyje adresu: http://investuok.eu/

 
Dar nėra komentarų