„Apranga“ veiklą vykdo ir vykdys pagal prognozes

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2007-11-30 09:42 Komentarai: (0)
Drabužių mažmeninės prekybos rinkos lyderės Lietuvos ir Baltijos šalyse „Aprangos“ grupės šių metų sausio - spalio mėnesių neaudituotas konsoliduotas pelnas prieš mokesčius sudarė 26,8 mln. litų ir buvo 47,3 proc. didesnis, nei praėjusių metų rezultatas (18,2 mln. litų). Vien spalio mėnesio pelnas siekė 6,5 mln. litų.

Pasak „Aprangos“ direktoriaus Rimanto Pervenecko, tradiciškai grupė veiklą vykdo pagal paskelbtas prognozes ir tikslingai eina užsibrėžto tikslo link. Pastebėtina, jog spalio mėnesį buvo uždirbtas rekordinis pelnas.

„Nors šie metai nėra palankūs drabužių prekybininkams, „Apranga“ toliau demonstruoja gerus veiklos rezultatus. Tiek balandį, tiek spalį, kurie yra patys sėkmingiausi prekybos mėnesiai, orai nebuvo dėkingi. Tą pripažįsta bei akcentavo ir konkurentai, tačiau ženkli ir tikslinga grupės plėtra davė savo rezultatus“, - sakė R. Perveneckas.

„Apranga“ šiemet jau atidarė 28 naujas parduotuves. Nors pradiniuose metiniuose planuose buvo numatyta atidaryti 20 naujų prekybos taškų, tačiau nepaisant jau pasiektos viršplaninės plėtros, iki metų pabaigos duris atvers dar dvi parduotuvės.

Pasak R.Pervenecko, kitų metų planai iš esmės nebus keičiami ir jau kuris laikas dėliojamas 2008 metų biudžetas. „Niekada neskelbiame planų ir siekių, kurių nesugebėtumėme įgyvendinti. Tai pasakytina ne tik apie kitus metus, bet ir 2009 bei 2010 metus“, - sakė „Aprangos“ vadovas.

Kompanijos augimą R.Perveneckas sieja su tolimesne plėtra pagrindinėse rinkose bei išliksiančiu pakankamai auštu gyventojų vartojimu. Nors analitikai jau prieš dvejus metus kalbėjo apie mažėsiantį vartojimą, tačiau tas neįvyko. „Aprangos“ direktoriaus nuomone, nors Baltijos šalims ir prognozuojamas lėtesnis ekonomikos augimas bei bendras vartojimo sumažėjimas, darbužių sektoriuje vartojimas neturėtų mažėti.

„Į bendras ateities tendencijas bei perspektyvas mes žiūrime pozityviai. Manome, kad darbužių rinkoje toliau išliks palankios sąlygos verslui ir „Apranga“ toliau sieks išlikti lydere Baltijos šalyse“, - teigė „Aprangos“ vadovas.
 
Dar nėra komentarų