William Blair pagerino Aruba Networks akcijų rekomendaciją

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: LHV bankas Data: 2012-03-09 12:13 Komentarai: (0)
Investicinis bankas tikisi, jog įmonės akcijų pelningumas pranoks vidutinę rinkos grąžą.

Priminsime, jog čia galite dalyvauti pokalbiuose bei rasti daugiau aktualijų investicijų temomis: https://fp.lhv.lt/forum/viabaltica/127192.

Aruba Networks Inc. (ARUN) užsiima bevielių LAN ir edge tinklų pasiekiamumo įrangos pardavimu. Taip pat įmonių mobilumo sprendimų vystymu.

William Blair tikisi bendrovės akcijų brangimo dėl trijų pagrindinių priežasčių. Visų pirma banko analitikai pastebi, jog bendrovių pradėta vykdyti BOYD (angl. Bring your own device) koncepcija yra dar tik ankstyvuose vystymosi stadijose ir ateityje įsibėgės, o tuo tarpu Aruba Networks siūlomos su fenomenu susijusios paslaugos teigiamai atsilieps bendrovės veiklai. BOYD yra vis daugiau populiarumo IT versle sulaukiantis fenomenas, kuris apibrėžiamas, kaip leidimas darbuotojams naudotis asmeniniais įrenginiais (mobiliaisiais telefonais, planšetiniais bei nešiojamaisiais kompiuteriais ir pan.) darbovietėje, tačiau darbo tikslais. Banko analitikai atkreipia dėmesį ir į puikius Aruba Networks Inc. gebėjimus ieškant sprendimų išnaudoti tiek paprastą WLAN infrastruktūrą, tiek tobulesnę programinę įrangą. Tai savo ruožtu teigiamai atsiliepia bendrovės bendrajai pelno maržai (angl. gross margin), kuri, beje, įmonės valdybos prognozėmis ilguoju laikotarpiu turėtų priartėti prie 65-68%. Visgi William Blair analitikai neatmeta galimybės, jog pastarieji skaičiai gali būti padidinti. Banko ekspertai atkreipia dėmesį, jog dabartinė Aruba Networks akcijos kaina nors ir nukritusi, tačiau tiksliai atspindį tikrąją vertę. Pastarosios vertė yra 23 kartus didesnė nei banko prognozuojamas 2013 metų bendrovės pelnas. Nors Aruba Networks pardavimai šiuo metu lėtėja, tačiau analitikai mato potencialo ateityje pastariesiems didėti dėl populiarėjančio BOYD.

Apie BOYD fenomeną ir bendrovės konkurencinį pranašumą išnaudojant minėtąją koncepciją, investuotojai galės sužinoti per kovo 28 dieną vyksiančią bendrovės analitikų dieną.

William Blair pakeitė Aruba Networks akcijų rekomendaciją iš „laikyti“ į „pirkti“.

Panašūs straipsniai:

(IT, technologijos)

2018-01-26 » „Blockchain“: paprasta technologija sukelianti kardinalius pokyčius
2014-10-01 » „Microsoft“ pristatė „Windows“ ateitį
2014-09-12 » IT specialistų algos nemažės dar bent 20 metų
2014-09-11 » „Live Mobile Congress” ir „Silicon Valley Comes to the Baltics” – šiemet po vienu stogu
2014-09-09 » Pasaulyje pradedamas bitkoinų teisinis reguliavimas
2014-08-28 » Šiaulių bankas sėkmingai baigė integraciją
2014-08-28 » Vidutinės IT bendrovių pajamos – 3 milijonai litų
2014-04-25 » „Microsoft“ pranešė oficialiai įsigijusi „Nokia“ įrenginių ir paslaugų verslą
2012-02-23 » Keybanc nepakeitė Universal Display Corporation akcijų rekomendacijos
2010-06-17 » Apple akcijų kaina rinkoje šturmuoja naujus rekordus

 
Dar nėra komentarų