Gruodį kainos Amerikoje išliko nepakitusios

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2012-01-19 15:47 Komentarai: (0)
Šiandien buvo pranešta, kad infliacija arba vartotojų kainų indeksas gruodį, palyginus su ankstesniu mėnesiu, išliko nepakitęs, tuo tarpu analitikai prognozavo, jog kainos per minimą laikotarpį turėtų ūgtelėti vidutiniškai 0.1 procentu. Tai jau buvo antras mėnesis iš eilės, kuomet Amerikoje bendras kainų pokyčio rodiklis išliko nepakitęs. Tuo tarpu bazinė infliacija ūgtelėjo tiek pat, kiek ir buvo laukta rinkoje.

Bazinė infliacija, į kurią nėra įtraukiama degalų ir maisto kainų pokyčio įtaka, gruodį, palyginus su ankstesniu mėnesiu, ūgtelėjo 0.1 procentu, kai ankstenį mėnesį šio rodiklio augimas buvo dvigubai spartesnis.

Metinė infliacija gruodį Amerikoje sudarė 3 procentus, arba tiek pat kiek ir laukė analitikai, kai ankstesnį mėnesį ji siekė 3.4 procentus. Tai didžiausias metinis kainų augimas nuo pat 2007 metų. Tuo tarpu metinė bazinė infliacija per minimą laikotarpį išliko nepakitusi ir sudarė 2.2 procentus ir taip pat buvo didžiausia nuo pat 2007 metų.

Degalų kainos praėjusį mėnesį Amerikoje smuktelėjo dviem procentais, ir tai jau buvo trečias mėnuo iš eilės, kuomet šioje šalyje mažėjo degalų kainos. Tuo tarpu maisto kainos gruodį ūgtelėjo 0.2 procentais, kai lapkritį augimas buvo per pus lėtesnis.

Gruodį Amerikoje drabužių ir naujų automobilių kainos krito atitinkamai 0.1 ir 0.2 procentais. Lapkritį drabužiai brango 0.6 procentais, tuo tarpu naujų automobilių kainos krito jau trečią mėnesį iš eilės, na o naudotų automobilių kainos gruodį krito 0.9 procentais, ir tai jau jau buvo ketvirtas mėnesis iš eilės, kuomet krito naudotų automobilių kainos.
 
Dar nėra komentarų