N.Roubini - yra būdas, kaip euro zonoje išvengti katastrofos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2011-11-10 18:04 Komentarai: (0)
Jeigu Europos Centrinis bankas taptų paskutinės galimybės skolintoju, bei sumažintų bazinę palūkanų normą iki nulio, na o Europos lyderiai pradėtų įgyvendinti fiskalinį stimuliavimą, tai tokiu būdu galima būtų išvengti katastrofos euro zonoje, ir šios zonos iširimo, mano gerai žinomas ekonomistas Nouriel Roubini.

Jo nuomone, planas susijęs su Europos finansinio stabilumo fondo padidinimu, nesuveiks.

„Originalus Europos finansinio stabilumo fondas būtų tik gigantiškas CDO, kur grupė šalių, kurių reitingas yra žemesnis nei trigubas A, dėka stebuklo, tarpusavio garantijų būdu bandytų pasiekti trigubo A reitingą. Todėl tai tik būtų milžiniškas CDO kvadratas, kuris nesuveiks ir iki priimtino lygio nesumažins skirtumų“ - teigia Nouriel Roubini.

Jo nuomone, tik rimta defliacija galėtų atkurti silpnesnių euro zonos šalių ekonomikų augimą. Todėl minimas ekonomistas teigia, kad Italijos dienos jau yra suskaičiuotos.

„Net skolos restruktūrizavimas, kuris lemtų didelius nuostolius kreditoriams Italijoje ir užsienyje, neatkurs ekonomikos augimo ir konkurencingumo. Jei negali atlikti devalvacijos, arba paskatinti ir atkurti augimą, ar per defliaciją sukelti realų nuosmukį, tai tuomet vienintelė išeitis, kuri lieka - tai euro atsisakymas ir sugrįžimas prie liros arba prie kitų nacionalinių valiutų“ - reziumavo gerai žinomas ekonomistas Nouriel Roubini.
 
Dar nėra komentarų