Referendumo Graikijoje nebus?

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2011-11-03 18:11 Komentarai: (0)
Financial Times leidinys remdamasis Graikijos premjerui artimais valdininkais skelbia, kad Graikijos valdžia atšaukia referendumą dėl antrojo pagalbos paketo skyrimo šaliai, apie kurį savaitės pradžioje paskelbė Graikijos premjeras George Papandreou.

Tuo tarpu Bloomberg naujienų agentūra taip pat skelbia, kad dabartinis Graikijos premjeras atsisakė minties atsistatydinti iš savo posto, nes pirmalaikiai rinkimai galėtų lemti tai, jog Graikija būtų priversta pasitraukti iš euro zonos. Vietoj atsistatydinimo, George Papandreou nori su šalies opozicija kalbėtis apie bendradarbiavimą.

Informaciją apie tai, kad atšauktas numatytas referendumas dėl antrojo pagalbos paketo skyrimo Graikijai, taip pat patvirtino šalies premjerui artimi pareigūnai.

Eilinis netikėtas sprendimas dėl referendumo atšaukimo buvo priimtas šiandien per neeilinį Graikijos vyriausybės posėdį. Apie tai Financial Times leidiniui pranešė asmuo iš valdančiosios socialistų partijos Pasok.

Pats Graikijos premjeras George Papandreou per neeilinį vyriausybės posėdį pasiūlė atsisakyti referendumo, bei kaip ir anksčiau buvo planuota dėl antrojo finansinės pagalbos paketo, kurio vertė 130 mlrd. eurų, skyrimo jo šaliai, balsuoti šalies parlamente.
 
Dar nėra komentarų