Moody's iki „šiukšlinio“ lygio sumažino ir Airijos reitingą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2011-07-13 01:43 Komentarai: (0)
Antradienį pasaulinė reitingų agentūra Moody's sumažino ir Airijos skolinimosi reitingą iki „šiukšlinio“ lygio bei perspėjo, kad šiai šaliai taip pat kaip ir Graikijai bei Portugalijai, gali būti reikalinga dar viena finansinė paskola iš šalies.

Priminsime, kad vos prieš savaitę iki „šiukšlinio“ lygio buvo sumažintas ir Portugalijos reitingas, ir tai sukėlė didelį nepasitenkinimą tarp Europos sąjungos valdžios atstovų, kurie mano, kad Amerikos reitingų agentūros šiuo klausimu nėra objektyvios.

Pasaulinė reitingų agentūra Moody's sumažino Airijos skolinimosi reitingą nuo Baa3 iki Ba1 lygio, be to šio reitingo perspektyva yra neigiama, o tai reiškia, kad šios šalies skolinimosi reitingas gali būti sumažintas netgi dar iki žemesnio lygio.

Priminsime, kad praėjusią savaitę nuo Moody's „nukentėjo“ ir kita euro zonos šalis, t.y. Portugalija, kurios reitingas buvo sumažintas nuo Baa1 iki Ba2 lygio.

Minimos reitingų agentūros atstovai mano, kad tiek Airijai, tiek Portugalijai, prieš tai kai šios šalys sugrįš savarankiškai skolintis į finansų rinkas, bus reikalingos papildomos lengvatinės finansinės paskolos iš šalies.
Abi šios šalys, po to kai nesugebėjo savarankiškai priimtinomis sąlygomis pasiskolinti finansų rinkose, iš Europos sąjungos ir Tarptautinio Valiutos Fondo jau gauna lengvatinės paskolos dalis.

Be to, Moody's atstovai prognozuoja, kad prie tolesnių paramos programų minimos euro zonos šalims turės prisidėti ir privatūs investuotojai, o tai reiškia, kad jie patirs tam tikrus nuostolius, būtent todėl minima reitingų agentūra iki „šiukšlinio“ lygio ir sumažino tiek Airijos, tiek Portugalijos skolinimosi reitingus.

Panašūs straipsniai:

(Europa,ekonomika,finansai)

2024-04-18 » Juanis kyla SWIFT sistemoje
2024-04-18 » JAV ir Kinijos skolos kelia grėsmę pasaulio finansams
2024-04-18 » Rekordinė didžiausio pasaulyje fondo grąža
2024-04-17 » Įmonių rezultatai iš esmės jau yra diskontuoti kainose
2024-04-17 » Pasaulis turi problemų dėl stipraus dolerio ir aukštų palūkanų JAV
2024-04-17 » „Memų akcijų“ manijos standartinė - liūdna pabaiga
2024-04-17 » Tolesnis JAV akcijų rinkos nuosmukis gali paskatinti didesnį išpardavimą
2024-04-16 » FED vadovas pasigenda pažangos infliacijos mažėjime
2024-04-16 » C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų
2024-04-16 » Vokietijos lūkesčių indeksas pakilo devintą mėnesį iš eilės

 
Dar nėra komentarų