Zynga ruošiasi pirminiam viešajam savo akcijų platinimui

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2011-05-25 17:15 Komentarai: (0)
Didžiausia žaidimų kūrėja socialiniame tinklapyje Facebook Zynga, iki birželio mėnesio galo gali pateikti prašymą ir pradėti įgyvendinti pirminį viešąjį savo akcijų platinimą (IPO), Bloomberg naujienų agentūrai pranešė anoniminis šaltinis.

Žaidimų gamintoja jau netrukus pasirinks bankus, kurie organizuos jos akcijų pirminį viešąjį platinimą. Anoniminis šaltinis pranešė, kad Zynga kompanijos atstovai buvo susitikę su Morgan Stanley ir Goldman Sachs bankų atstovais.

Šiuo metu Zynga kompanija yra vertinama 8,2 mlrd. dolerių. Ši kompanija kuria ir gamina tokius populiarius Facebook tinklapyje žaidimus kaip CityVille, FarmVille ir Texas HoldEm Poker.

Interneto platybėse veikiančios bei valdančios tinklapius kompanijos, pastaruoju metu vis aktyviau ėmė veržtis į biržą ir panoro savo akcijas kotiruoti viešai, na o investuotojai kaip pamišę nežiūrėdami kainos graibsto šių kompanijų akcijas. Ypač šio tipo kompanijų veržimąsi į biržą turėtų paskatinti praėjusią savaitę įvykęs itin sėkmingas socialinio tinklapio valdytojos LinkedIn debiutas biržoje, na o vakar biržoje sėkmingai debiutavo populiariausio Rusijoje paieškų tinklapio valdytoja Yandex.

Šiuo metu savo pirminius viešuosius akcijų platinimus jau ruošia tokios kompanijos kaip Pandora Media, HomeAway ir Cloudary Corp. Net neabejojama, kad prie jų jau netrukus prisijungs ir Facebook ir Twitter socialinių tinklapių valdytojos.
 
Dar nėra komentarų