Aukso paklausa toliau didės

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2010-04-15 15:27 Komentarai: (8)
Po konsolidacijos laikotarpio aukso kaina ir toliau turėtų kilti. Investuotojai auksą laiko ir toliau laikys saugia investicija, teigia Honkonge įsikūrusio Hang Seng banko analitikai.

Po to kai praėjusių metų gruodžio pradžioje aukso kaina buvo šoktelėjusi iki absoliutaus savo kainos rekordo, t.y. 1227,10 dolerių už unciją, šiuo metu šio vertingojo metalo kaina svyruoja 1050 – 1160 dolerių už unciją kainų intervale.

Toks pastarųjų mėnesių aukso kainos stabilumas gerokai stebina, atsižvelgiant į tai, kad nuo gruodžio pastebimai stiprėjo doleris, pastebi minimo banko analitikai. Dažniausiai kai imdavo stiprėti doleris, aukso kaina rinkoje krisdavo. Tačiau šįkart, anot Hang Seng banko analitikų, aukso kainai pavyko faktiškai išsilaikyti be didesnės korekcijos, o tą galėjo lemti euro zonos problemos, bei su tuo susijęs netikrumas rinkoje.

„Toks aukso gan didelis stabilumas rodo, kad investuotojai perka auksą atsižvelgdami į jo ilgalaikę kainos augimo perspektyvą. Daugelis investuotojų auksą laiko saugia investicija, kuomet kitų aktyvų vertė nuvertėja dėl Centrinių bankų ir šalių valdžių vykdomų plataus masto ekonomikos stimuliacinių veiksmų“ – teigia Hang Seng banko analitikai.

Jų nuomone, aukso paklausa vidutiniu laikotarpiu ir toliau gali didėti. Aukso paklausą turėtų pastebimai padidinti Kinija, nes remiantis prognozėmis, per ateinančius kelis metus aukso paklausa Kinijoje padvigubės.

„Daugelyje šalių dabar vykdoma pigių pinigų politika, bei gan intensyvus popierinių pinigų spausdinimas, padidins jų pasiūlą. Taigi didėjant infliacijos rizikai, bei mažėjant pasitikėjimu popierinėmis valiutomis, auksas bus viena iš saugiausių investicijų“ – reziumuoja Honkonge įsikūrusio Hang Seng banko analitikai.
 
1.   Parašė Chaos   2010-04-15 15:47  

Prieš kildami dar pakrisim

 
2.   Parašė Gambis   2010-04-15 16:44  

Kol neturesi fizinio aukso rankose, tol jo kaip ir neturesi. Skaiciau, kad kanados bankuose klientai yra prisipirke virtualaus aukso, kai pareikalavo fizinio issiimti, lauke menesi, kol is kinijos nupirko ir dave klientui. O kiek tokiu virtualiu klientu ne nenumano, kad ju fizinis auksas yra tik popieriuje?

 
3.   Parašė BroniusKairys   2010-04-15 16:45  

Idomu jei per ateinančius metus Kinijoje sprogs NT burbulas,tai kokia kryptimi auksas pasuks?

 
4.   Parašė Chaos   2010-04-15 17:21  

Gambi. Nafik Spekuliantui mainytis grynais luitais?
Investuotojai atskira kalba.

 
5.   Parašė BroniusKairys   2010-04-15 17:32  

Pritariu Chaos-ui.

 
6.   Parašė Gambis   2010-04-15 19:21  

Tai daryk isvadas spekuliante, jei vis daugiau investuotuoju prades issiimineti auksa, kurio nera, bankai ims jo ieskoti ir pirkti is ten, kur yra, taip keldami kaina. Auksas kyla, valiutos nuverteja.

 
7.   Parašė Žilvis   2010-04-15 20:17  

Chaosai, kas bus kai kaip Gambis sake bus daug daug pareikalavimu fiziskai pasiimt auksa? Ogi greiciausiai paaiskes, kad dalis tu popiereliu nera dengti niekuo ir tada lieki be nieko. Jau senokai girdziu, kad prekyba virtualiu auksu greiciausiai yra apgaule, nes jei pabandai nusipirkt tikra aukso luita, tai jo kaina kelesdiasimt procentu skiriasi nuo "popierinio" aukso kainos.

 
8.   Parašė Chaos   2010-04-15 21:18  

Ačiū ponai gambi, žilvi už rūpestį. Sutinku, auksas yra realūs pinigai ir bene vieninteliai karo atveju.
bet kam myžti į batą dėlto šiandiena. Kasdieniam išgyvenimui reikalingi pinigai o ne metalo gabalas. Turėjas aš reikalų su aukso luitais, tai iš patirties sakau tai gremėzdiškas užsiėmimas. Grynas auksas kaip mažas procentas portfelio sutinku, bet ne daugiau. Jeigu būtumėt investuotojai ( kas žino gal save tokiais laikot ) tuomet kita kalba. Aš esu spekuliantas ir man prekiauti aukso luitais būtų nuostolinga. (apie sidabrą išvis patyliu )
Turiu gryno aukso luitų, bet jie neskirti prekybai.
Dievaži labiausiai patiko Žilvis - Jau senokai girdziu, kad prekyba virtualiu auksu greiciausiai yra apgaule, nes jei pabandai nusipirkt tikra aukso luita, tai jo kaina kelesdiasimt procentu skiriasi nuo "popierinio" aukso kainos. - tu mažiau gandų klausyk. atsakau- už grynuolį mokėsi +-10% nuo esamos rinkos kainos. patikrinta.
mažiau zeitgeist žiurekit
beja šiemet auksas 1333
gud lak