„Swedbank“ investicinis indėlis – su sąlyginėmis fiksuotomis palūkanomis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2010-04-13 15:47 Komentarai: (0)
Net ir nedidelio indekso „CECE Composite“, su kuriuo yra susietas investicinis indėlis „Centrinė Europa 1“, augimo atveju arba indeksui nepakitus investuotojai galės uždirbti nuo 5 iki 16 proc. palūkanų, priklausomai nuo pasirinktos indėlio valiutos bei kitų sąlygų. Tikslus sąlyginių palūkanų dydis bus nustatytas ir paskelbtas išplatinus indėlį.

„Investicinis indėlis suteikia klientams galimybę ne tik išlaikyti sukauptus pinigus, bet ir uždirbti palūkanas. Tai tinkama asmeninių finansų valdymo priemonė tiems, kurie jau atsidėjo „juodos dienos rezervą“, pavyzdžiui, terminuotuose indėliuose ir gali investuoti šiek tiek ilgesniam laikotarpiui“, – sako Ramūnas Strauka, „Swedbank“ Kasdieninės bankininkystės ir investavimo departamento direktorius.

Su įvairiais indeksais, sudaromais pagal geografinius regionus, atskiras ūkio šakas ir panašias išvestines finansų priemones, siejami investiciniai indėliai užtikrina, kad klientai, pasibaigus sutarties terminui, nepatirs nuostolių, o kartu suteikia galimybę uždirbti didesnes palūkanas.

„Net ir sudėtingiausiais pasaulio finansų sistemai metais, kokie buvo 2008-2009, dalis mūsų platintų investicinių indėlių uždirbo klientams pajamų, pavyzdžiui su JAV ir Vakarų Europos indeksų pokyčiu sietas investicinis indėlis, kurį platinome 2008 m. kovą“, – galimybę išlaikyti santaupas ir uždirbti papildomų pinigų komentuoja R. Strauka.

Naujasis „Swedbank“ investicinis indėlis „Centrinė Europa 1“ platinamas iki balandžio 19 d. Indėlio terminas yra 2 metai, minimali suma – 1000 litų arba 300 eurų. Jis siejamas su „CECE Composite“ indeksu, kurį sudaro 29 Lenkijos, Čekijos ir Vengrijos bendrovių akcijos. Šis investicinis indėlis uždirbs fiksuoto dydžio sąlygines palūkanas, jeigu galutinė „CECE Composite“ indekso vertė indėlio termino pabaigoje bus lygi arba aukštesnė už nustatytą barjerą. Nustatyti du galimi barjero dydžiai – 100 proc. (t. y. dabartinė indekso vertė) ir 120 proc. (tai yra indeksas per 2 metus augs 20 proc.).

„Investicinis indėlis „Centrinė Europa 1“ yra patrauklus tuo, kad už jį palūkanos mokamos net ir tuo atveju, jeigu sudėtinis indeksas CECE iš viso nepadidėja arba padidėja 20 proc. Jis tinka tiems investuotojams, kurie mano, kad per ateinančius dvejus metus indeksas nepasikeis arba padidės mažiausiai 20 proc. ir kurie nėra tikri, ar augimas gerokai viršys šį lygį. Tai suteikia galimybę uždirbti pelną ne iš dalyvavimo indekso augime, o iš fiksuotų sąlyginių palūkanų“, – komentuoja R. Strauka.

Naujausi paskelbti makroekonomikos duomenys rodo, kad Centrinės Europos ekonomikos atsigavimas įgauna vis didesnį pagreitį, o didžiausių šio regiono valstybių gamybos sektoriaus bendrovės jau registruoja nuolatinius pelnus.

„Svarbu ir tai, kad naujausi didžiausių Vakarų Europos valstybių – Vokietijos ir Prancūzijos – BVP duomenys rodo, kad ekonomika šiose šalyse atsigauna sparčiau nei prognozuota anksčiau. Kadangi daugiau nei 90 proc. Lenkijos, Čekijos ir Vengrijos eksporto tenka būtent Vakarų Europai, tai neabejotinai darys įtaką šių šalių įmonių rezultatams“, – sako „Swedbank“ Kasdieninės bankininkystės ir investavimo departamento direktorius.
 
Dar nėra komentarų