Volvo niekaip neišbrenda iš nuostolių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2010-02-05 14:11 Komentarai: (0)
Viena iš didžiausių pasaulyje sunkvežimių ir kitų transporto priemonių gamintoja Volvo paskelė savo praėjusio ketvirčio ir bendrus metinius veiklos rezultatus. Ketvirtą praėjusių metų ketvirtį minima kompanija iš Švedijos ir vėl baigė nuostolingai, ir tai jau buvo penktas iš eilės nuostolingas šios kompanijos ketvirtis.

Volvo pajamos per praėjusį ketvirtį palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus susitraukė 23,3 procentais iki 59,798 mlrd. Švedijos kronų, tačiau palyginus su praėjusių metų trečiuoju ketvirčiu minėtos kompanijos pajamos augo.

Kompanijos gaminamų sunkvežimių pardavimai per praėjusį ketvirtį palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus smuktelėjo daugiau nei trisdešimt procentų iki 37,678 mlrd. Kronų, na o lyginant su trečiuoju praėjusių metų ketvirčiu pakilo beveik ketvirtadaliu. Tuo tarpu Volvo gaminamų autobusų pardavimai per praėjusį ketvirtį palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus padidėjo 3,7 procentais iki 5,793 mlrd. Kronų, na o lyginant su trečiuoju praėjusių metų ketvirčiu autobusų pardavimai ūgtelėjo net 45,2 procentais.

Švedijos transporto priemonių gamintojos Volvo veiklos nuostolis per praėjusį ketvirtį sudarė 2,316 mlrd. Kronų, kai prieš metus jis siekė tik 999 mln. kronų. Daugiausiai veiklos nuostolių grupei per praėjusį ketvirtį atnešė sunkvežimių sektorius, kurio veiklos nuostoliai siekė 1,316 mlrd. Kronų, kai prieš metus buvo uždirbta 257 mln. kronų veiklos pelno. Tačiau per praėjusių metų trečiąjį ketvirtį Volvo sunkvežimių sektoriaus veiklos nuostolis sudarė net 2,329 mlrd. Kronų.

Volvo grynasis nuostolis per praėjusių metų paskutinį ketvirtį sudarė 1,998 mlrd. Kronų arba gerokai daugiau nei prognozavo analitikai, kai prieš metus per tą patį laikotarpį jis siekė 1,361 mlrd. Kronų. Kaip teigiama kompanijos pranešime, didesnius jos nuostolius lėmė vienkartinės veiklos restruktūrizavimo ir turto nurašymo išlaidos.

Bendrai per praėjusius metus Švedijos transporto priemonių gamintojos Volvo pajamos pasiekė 218,361 mlrd. Kronų, ir palyginus su metais anksčiau sumažėjo 28,3 procentais. Bendrovės veiklos nuostolis pasiekė 17,013 mlrd. Kronų, na o grynasis nuostolis sudarė 14,718 mlrd. Kronų, kai prieš metus Volvo buvo pavykę uždirbti 15,851 mlrd. Kronų veiklos pelno ir 9,942 mlrd. Kronų grynojo pelno.

Nepaisant nuostolingų praėjusių metų Volvo vadovybė prognozuoja, kad šiais metais turėtų atsigauti tiek sunkvežimių, tiek autobusų ir kitų transporto priemonių rinka.

Vienos iš didžiausių pasaulyje sunkvežimių ir kitų transporto priemonių gamintojos Volvo akcijos šiandieninės prekybos metu Stokholmo biržoje brangsta virš vieno procento, tuo tarpu per pastarųjų vienerių metų laikotarpį minimos kompanijos akcijų vertė ūgtelėjo apie šešiasdešimt procentų.
 
Dar nėra komentarų