Amerikoje ekonomikos recesija pasibaigė

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2009-10-13 14:33 Komentarai: (0)
Didžioji dalis apklaustų ekonomistų teigia, kad maždaug prieš du metus prasidėjusi ekonomikos recesija Amerikoje eina į pabaigą. Tačiau vis dėl to specialistai netiki greitu situacijos pagerėjimu Amerikos darbo, kreditų ir nekilnojamo turto rinkose.

Minimą keturiasdešimt trijų ekonomistų apklausą atliko National Association for Business Economics asociacija. Buvo apklausti pagrindiniai didžiausių bankų bei kompanijų ekonomistai, universitetų ir tyrimų kompanijų atstovai.

Net 81 procentas apklaustųjų tiki, kad ekonomikos atsigavimas Amerikoje jau prasidėjo ir vos devyni procentai respondentų mano, kad recesija šalyje vis dar tęsiasi. Tačiau didžioji dalis ekonomistų sutinka, kad ekonomikos atsigavimas bus labai lėtas ir gan skausmingas. Visuomenė krizės pasekmes dar jaus daugelį metų.

Daugiau nei pusę, t.y. 54 procentai apklaustųjų teigia, kad Amerikoje bedarbystės lygis sumažės iki buvusio lygio jau 2012 metais. Tuo tarpu 38 procentai apklaustų ekonomistų mano, kad didelė bedarbystė Amerikoje išliks ilgiau.

Didžioji dalis respondentų prognozuoja, kad blogiausia padėtis Amerikos nekilnojamo turto rinkoje dar bus. Maždaug trečdalis apklaustųjų nesitiki nekilnojamo turto kainų kilimo Amerikoje iki pat kitų metų pradžios arba netgi ilgiau. Tuo tarpu ketvirtadalis apklausoje dalyvavusių respondentų mano, kad nekilnojamo turto kainų pakilimo galime sulaukti jau šių metų ketvirtąjį ketvirtį.
 
Dar nėra komentarų