Rusijoje savaitė prasidėjo teigiama prekyba

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2007-09-25 09:53 Komentarai: (0)
Rusijos akcijų biržoje savaitė startavo teigiama nata. Rinka nesulaukė jokių ženklesnių naujienų iš užsienio, nors Europoje nuotaikos ir nebuvo pačios geriausios. Biržos indeksas RTS prekybos sesijos pabaigoje fiksavo 0,79 proc. augimą, o MICEX pasistiebė 0,65 procento.

MICEX indeksą smarkiausiai aukštyn tempė “Norilsk Nickel”, kurios akcijos pabrango 3,8 procento. Augimą palaikė vieno savininkų pranešimą apie akcijų išpirkimą. Indeksą taip pat “palaikė” naftos bei dujų sektoriaus kompanijos. Išskyrus “Rosneft”. “Tatneft” akcijos pabrango “3.16 proc., “Surgutneftegaz” - 2.28 proc., “Gazprom Neft” - 0.8 procento. “Lukoil” ir “Gazprom” baigė prekyba paaugusios apie 0,3 proc., tuo tarpu “Rosneft” neteko 0.91 procento. “Tatneft” akcijų brangimą sukėlė “Shell” paskelbta naujiena, jog ji išsirinko šią Rusijos kompaniją bitumo tiekėja.

Bankų sektorius taip pat pasirodė pakankamai sėkmingai. “VTB” banko akcijos pabrango 2,23 proc., o “Sberbank” beveik nepajudėjo iš vietos ir pasistiebė tik 0,02 procento. Tačiau Europos rinkas smukdė būtent bankinis sektorius, JAV nuotaikos dėl finansų rinkų taip pat išlieka ne pačios geriausios.
 
Dar nėra komentarų