Azijos akcijų rinkoje pakilimo banga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2007-09-24 14:17 Komentarai: (0)
Azijos akcijų rinkos pirmadienį sparčiais žingsniais pajudėjo į viršų, tačiau dauguma prekybinių rinkų, tokių kaip Japonijos, Pietų Korėjos ar Taivanio pirmadienį nedirbo.

Australijos „S&P/ASX 200“ indeksas savaitę pradėjo 1,5 proc. kilimu. Po tokio augimo indeksas užfiksavo naują visų laikų rekordą. Kasybos kompanijos „BHP Billiton“ akcijos šoktelėjo į viršų paskelbus naujieną, kad kompanija nori padidinti savo aukso rezervus. Didžiausios pasaulio sprogmenų gamintojos „Orica“ akcijos ūgtelėjo paskelbus, kad ji perka JAV kompaniją „Excel Mining Systems“.

Honkongo akcijų rinkoje pagrindinis indeksas „Hang Seng“ paaugo 2,6 proc. ir pasiekė psichologiškai svarbią 26 tūkst. punktų ribą. didelį investuotojų susidomėjimą kėlė finansinio bei naftos sektoriaus kompanijos.

Singapūro „Straits times“ indeksas taip pat fiksavo didžiulį kilimą aukštyn. Indeksas paaugo 2,7 procento. Singapūro biržos akcijos pirmadienį spurtavo 11 proc. tikintis, kad vykstant pasaulinei biržų konsolidacijai, Singapūro birža gali tapti potencialus investuotojų taikinys.

Kinijos „Shanghai Composite“ indeksas pirmadienį pakilo 0,54 proc., tačiau rinkoje buvo jaučiamas pardavėjų spaudimas, kadangi šiandien buvo pradėta registracija į kompanijos „Shenhua Energy“ pirminį viešąjį akcijų platinimą.

Japonijos akcijų rinka darbą pradės jau antradienį, tuo tarpu Pietų Korėjos birža atostogaus iki ketvirtadienio.
 
Dar nėra komentarų