Zloto kurso stabilizavimosi dar teks palaukti

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2009-04-21 16:00 Komentarai: (0)
Zloto kurso stabilizavimosi dar teks palaukti, pareiškė Lenkijos Centrinio banko vadovas Sławomir Skrzypek. Šiuo metu anot jo, zlotas pasižymi didesniu nei įprasta svyravimu kitų valiutų atžvilgiu, na o tai labiausiai lemia ne pačios Lenkijos esami ekonomikos faktoriai, tačiau išorės jėgos.

Lenkijos Centrinio banko vadovas Sławomir Skrzypek teigė, kad zloto kurso stabilizavimosi dar teks palaukti iki pat to laiko, kai pasaulinė ekonomika bei rinkos ims iš esmės atsigauti.

„Situacija pasaulinėse rinkose ir toliau išlieka labai neaiški. Be abejonės pasaulis susidūrė su rimta globalia ekonomine krize. Ir kol kilusios dėl šios krizės problemos neišsipręs, visa tai neigiamai veiks ir Lenkija, tiek mūsų valiutą, tiek padėtį biržoje“ – pareiškė Lenkijos Centrinio banko vadovas Sławomir Skrzypek.

„Be abejonės, dabartinis zloto kurso svyravimas kitų valiutų atžvilgiu yra pastebimai didesnis nei įprastai. Ir manau, kad dar praeis kažkiek laiko, kol mūsų valiuta zlotas stabilizuosis. Zloto svyravimus iš esmės labiau lemia užsienio veiksniai, nei įvykiai Lenkijoje ar jos makroekonominei rodikliai“ – dar kartą pabrėžė Lenkijos Centrinio banko vadovas.

Sławomir Skrzypek jau ne kartą yra pabrėžias, kad dabartinis zloto kursas neatitinka šalies fundamentinių rodiklių, ir nacionalinės valiutos silpnumas daugiausiai susijęs su esamomis neigiamomis investuotojų nuotaikomis ir lūkesčiais.

Po praėjusią savaitę pasirodžiusios naujienos, kad Lenkija kreipsis į Tarptautinį valiutos fondą dėl lanksčios kredito linijos suteikimo šiai šaliai, zlotas buvo pastebimai šoktelėjęs aukštyn daugelio valiutų atžvilgiu, tačiau šią savaitę į pasaulines rinkas sugrįžus kritimo nuotaikoms, zlotas taip pat ėmė silpnėti pagrindinių valiutų atžvilgiu.

Vien šiandieninės prekybos metu euras zloto atžvilgiu jau spėjo pakilti virš spichologiškai svarbios 4.40 zlotų už eurą reikšmės. Šiuo metu už vieną eurą yra mokama valiutų rinkoje po 4.4044 zlotus arba 0.28 procentais daugiau nei vakar. Tiesa dienos metu euras zloto atžvilgiu buvo sustiprėjęs net iki 4.4530 zlotų už eurą. Priminsime, kad dar praėjusios savaitės pabaigoje euras zloto atžvilgiu buvo susilpnėjęs beveik iki 4.22 zlotų už vieną eurą.
 
Dar nėra komentarų