"Ūkio bankas" keičia terminuotojų indėlių palūkanas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2009-04-06 12:07 Komentarai: (0)
Europos centriniam bankui balandžio 2 d. sumažinus bazinę palūkanų normą, Ūkio bankas nuo š.m. balandžio mėn. 6 d. taip pat keičia indėlių palūkanų litais, eurais, JAV doleriais ir Didžiosios Britanijos svarais sterlingų normas.

Ūkio banke terminuotuojų indėlių eurais palūkanos sumažėjo nuo 0,2 iki 0,4 proc. Už trijų mėnesių terminuotąjį indėlį eurais bus mokama 7,3 proc. metinių palūkanų. Už indėlius, padedamus 6 mėnesių laikotarpiui, bankas moka 7,5 proc. metines palūkanas. Privatiems ir verslo klientams, padedantiems terminuotąjį indėlį eurais 12 mėnesių ir ilgesniam periodui, mokamos 8 proc. palūkanos.

Ženkliausiai mažinamos indėlių JAV doleriais palūkanos. Indėlių JAV doleriais palūkanos nuo šiol sieks nuo 5,3 (1-4 mėn.) iki 6 proc. (12 ir daugiau mėn.). Už indėlius, padedamus 6 mėnesių laikotarpiui, bankas moka 5,5 proc. metines palūkanas.

Ūkio banko palūkanos už terminuotuosius indėlius litais mažinamos nuo 0,1 iki 0,3 proc. arba nesikeitė. Dvylikos mėnesių ir ilgesniam laikotarpiui terminuotąjį indėlį litais padedantiems privatiems ir verslo klientams mokamos 10 proc. palūkanos. Už indėlius, padedamus 6 mėnesių laikotarpiui, bankas moka 9,5 proc. metines palūkanas. Privatiems ir verslo klientams, padedantiems terminuotąjį indėlį litais 1 ir 3 mėnesių periodui palūkanos nesikeitė ir siekia atitinkamai 9,10 ir 9,3 proc.

Maksimali metinių palūkanų norma privatiems ir verslo klientams, padėjusiems indėlį Didžiosios Britanijos svarais sterlingų siekia 8 proc., minimali – 7,3 proc.
 
Dar nėra komentarų