Kinai supirkinėja nekilnojamą turtą Amerikoje

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2009-03-27 12:37 Komentarai: (0)
Turtingi Kinai pradėjo pirkti nekilnojamą turtą Amerikoje. Jiems organizuojamos net pažintinės kelionės į šią šalį, kad jie galėtų savomis akimis apžiūrėti namus. Amerikoje nekilnojamo turto kainos per pastaruosius metus drastiškai nukrito, tad Kinai skuba pasinaudoti galimybę bei pigiai įsigyti namus JAV, tai vertindami kaip gerą ilgalaikę investiciją.

Apie galimybes pigiai įsigyti būstą Amerikoje pastaruoju metu labai daug informacijos pateikiama Kinijos televizijose. Kai kurios programos šiai temai skiria labai daug laiko, bei juose yra nuodugniai nupasakojama kokia padėtis šiuo metu yra rinkoje, bei kokios yra galimybės įsigyti nekilnojamą turtą Amerikoje. Apie tai taip pat daug rašoma ir Kinijos spaudoje.

Kaip teigia viena iš nekilnojamo turto agentūrų, net 7,5 procentus viso praėjusiais metais parduoto nekilnojamo turto Amerikoje įsigijo Kinijos, Taivanio ar Honkongo gyventojai.

„Šiais metais jau spėjome suorganizuoti net dešimt grupių, keliavusių apžiūrėti nekilnojamo turto Amerikoje. Šiuo metu jau turime naujų penkis šimtus žmonių, kurie norėtų nuvykti į Ameriką ir įsigyti ten nekilnojamo turto“ – atvyrauja kompanijos vadovas organizuojantis Kinų keliones į Ameriką apžiūrėti nekilnojamo turto.

Amerikoje būstų kainos nusirito iki tokio lygio, kad šiuo metu šioje šalyje būstą galima įsigyti pigiau nei daugelyje didžiųjų Kinų miestų.

Jeigu gali įsigyti būstą Pekine, Šanchajuje ar kitose didžiuosiuose Kinijos miestuose, tai žinoma galėsi įsigyti nekilnojamo turto ir Amerikoje, tikina vienos nekilnojamo turto kompanijos atstovas.

Galima už tą pačią kainą įsigyti Amerikoje kur kas geresnės kokybės namą nei Kinijoje. Daugelis Kinų perką nekilnojamą turtą Amerikoje ne tam, kad ruošiasi persikelti ten gyventi, o investiciniais tikslais, tikėdamiesi vėliau jį brangiau parduoti.
 
Dar nėra komentarų