„Raiffeisen Capital Management“ investicijų į kylančias rinkas patirtį skleis ir Lietuvoje

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2009-03-06 09:47 Komentarai: (1)
Nuo šiol Austrijos investicinių fondų bendrovių lyderė „Raiffeisen Capital Management” savo šešis investicinius fondus platina ir Lietuvoje. 2009 m. vasarį šiuos naujus fondus įregistravus Lietuvoje, šalies investuotojai jų gali įsigyti iš tarpininkų „MP Investment Bank“ ir „Bankas Snoras“.

Valdydama 27 mlrd. eurų ir užimdama 21 procentą Austrijos rinkos, „Raiffeisen Capital Management“ (toliau – RCM) pirmauja tarp Austrijos investicinių fondų bendrovių. RCM yra svarbus fondų verslo dalyvis ne tik Austrijoje, bet ir Italijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje bei Centrinėje ir Rytų Europoje. „Mūsų įmonės tarptautinė plėtra sėkmingai vykdoma. Šiuo metu RCM yra atstovaujama dvidešimtyje Europos valstybių. Fondų registracija Lietuvoje – tai dar vienas svarbus žingsnis vykdant tarptautinę plėtrą,“ – verslo plėtros strategiją apžvelgia RCM generalinis direktorius dr. Mathias Bauer.

Tarptautinę RCM sėkmę lemia koncentruotas dėmesys pagrindinėms veiklos sritims, išskirtinis fondų valdytojų darbas, aukštos kokybės siekimas, gera distribucija, nepriekaištingas klientų aptarnavimas ir bendradarbiavimas su puikiais partneriais.

„Norėdama labai konkurencingose rinkose išsilaikyti ilgą laiką, „Raiffeisen Capital Management“ pagrindinį dėmesį skiria kokybei: investiciniai ir organizaciniai procesai nuolat tobulinami, o šiuolaikiniai rizikos valdymo metodai ir didelis skaidrumas užtikrina investicijų saugumą. Be to, bendrovė, būdama Europos fondų ir turto valdymo asociacijos (angl. European Fund and Asset Management Association, EFAMA) narė, nuolat sprendžia klausimus, kurie yra labai reikšmingi visam Europos fondų sektoriui,” - teigia RCM vadovas.

RCM paslaugų ir fondų kokybės įrodymas – nuolat užimamos aukščiausios tarptautinių reitingų pozicijos įvairiausiose kategorijose. Be to, „S&P” šią Austrijos fondų bendrovę kaskart įvertina aukščiausiais balais: šiuo metu vienam RCM fondui suteiktas AAA reitingas, 11 fondų yra pelnę AA, ir 8 – A įvertinimus. Keli iš šių puikiai įvertintų fondų yra įregistruoti ir Lietuvoje („Raiffeisen-EuroPlus-Rent“ ir „Raiffeisen-Osteuropa-Aktien“).
 
1.   Parašė IT17   2009-03-06 10:49  

kazkaip atrodo, kad sitas bankelis jau prie mirties arteja