Vienos biržos valdytoja įsigis Prahos biržą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2008-10-23 13:26 Komentarai: (0)
Vienos biržos valdytoja laimėjo skelbta konkursą kontroliniam Prahos biržos akcijų paketui įsigyti. Priminsime, kad Vienos birža šiuo metu kontroliuoja nemažą dalį ir kaimyninės Budapešto biržos, na o prieš tai sugebėjo įsigyti Liublianos biržos kontrolinį akcijų paketą.

Vienos birža buvo laikoma favorite įsigyti kontrolinį Prahos biržos valdytojos akcijų paketą. Skelbtame konkurse taip pat dalyvavo tokie gerai žinomi biržų operatoriai kaip „Nasdaq OMX“, „NYSE Euronext“, „London Stock Exchange“ bei „Deutsche Boerse“. Savo pasiūlymą buvo pateikusi ir kita kaimyninė Varšuvos birža, tačiau jis buvo neoficialus, nes minima birža negalėjo dalyvauti oficialiame konkurse, nes yra valdoma valstybės.

Oficialiai nepranešama, kiek už Prahos biržos kontrolinį paketą mokės Austrijos biržos operatorė, tačiau skelbiama, kad suma neturėtų būti mažesnė nei 200 mln. eurų.

Iki šiol didžiausiais Čekijos biržos akcininkais buvo šalies Investicinis bankas „Patria Finance“ su 25 proc. paketu, „Ceska sporitelna“ (14,7 proc.), Tiger Holding Four (13,5 proc.).
 
Dar nėra komentarų