“Finasta” organizuoja tarptautinę konferenciją “Investicijos Rytų Europoje: aplinka ir strategija”

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Finasta Data: 2006-09-19 14:23 Komentarai: (0)
Rugsėjo 27 dieną didžiausia Lietuvoje finansų maklerio įmonė “Finasta” organizuoja tarptautinę konferenciją “Investicijos Rytų Europoje: aplinka ir strategija”. Šios konferencijos lektoriais yra kviečiami patyrę tų regionų kapitalo rinkų ekspertai.

“Finastos” direktorius Dalius Kaziūnas teigė, kad rengti tarptautinę vienos dienos trukmės konferenciją apie Rytų Europos šalių investicinį patrauklumą nuspręsta dėl itin išaugusio klientų susidomėjimo šių regionų bendrovėmis.

“Finasta” jau kuris laikas tarpininkauja ir konsultuoja klientus, norinčius investuoti į Rytų Europos valstybių bendrovių vertybinius popierius.

“Kadangi mūsų analitikų nuomonę bendrovės klientai ir verslo visuomenė žino, nusprendėme pasikviesti tų valstybių investicinę aplinką iš arčiau pažįstančius vietinius specialistus”,- teigė D.Kaziūnas.

Pasak jo, konferencijoje įvadinį pranešimą apie besivystančias pasaulio rinkas skaityti verslo pasaulyje gerai žinomos investicinių sprendimų kompanijos “HSBC Investments” atstovas Cezar Lupu. Centrinės Europos (Lenkija, Čekija, Vengrija) valstybių ekonominę situaciją ir investavimo galimybes aptars Tomas Gatek su Viktor Reischig iš Čekijos rinkoje aktyviai dirbančios finansų maklerio įmonės “Patria Finance/KBC”.

“Finastos” Pardavimų vadovas Aurimas Martišauskas teigia, kad dalis klientų jau senokai domisi investavimo į didesnės rizikos kategorijai priskiriamas Balkanų, Bulgarijos, Rumunijos, Gruzijos, Rusijos, Ukrainos ar net Kazachstano rinkas. Pasak jo, būtent dėl išaugusio susidomėjimo į Lietuvą atvyksta “Bank of Georgia” Ryšių su investuotojais departamento vadovė Macca Ekizashvili ir vienos didžiausių Balkanų regiono investicijų konsultantės- “FIMA Securities” valdybos pirmininkas ir direktorius Marin Hrešić.

“Apie situaciją Rusijos, Ukrainos ir Kazachstano vertybinių popierių rinkose mūsų investuotojus supažindins “Alfa banko” Analizės departamento vadovas Ronald Smit, kurio įžvalgas itin vertina tiek Rusijos, tiek vakarų šalių investuotojai”,- teigia A.Martišauskas. Pasak jo, turbūt mažiausiai Lietuvos investuotojams pažįstamas Bulgarijos ir Rumunijos rinkas pristatys didžiausios Bulgarijos finansų maklerio įmonės “Karoll” Tarptautinių kapitalo rinkų departamento direktorius Alexander Nikolov.

Dalyvauti konferencijoje yra kviečiami susidomėjimą Centrinės ir Rytų Europos rinkomis rodantys aktyvūs bendrovės klientai, kuriems išsiunčiami vardiniai kvietimai. “Turėjome itin apriboti dalyvių skaičių, tačiau stengsimės, kad visi mūsų klientai būtų informuoti apie konferencijos metu išdėstytas mintis”,- teigia “Finastos” Pardavimų vadovas.

Pasak A.Martišausko, Lietuvos investuotojai su Centrinės ir Rytų Europos rinkomis dažniausiai susipažįsta svarstydami galimybę įsigyti šiose šalyse investuojančių investicinių fondų vienetų. “Mūsų sukaupta CRE regiono bendrovių analitinė informacija ir patikimi partneriai leidžia klientams pasiūlyti investuoti tiesiogiai į šių šalių, apie kurias bus kalbama konferencijoje, bendrovių vertybinius popierius”,- tikino jis.

Apie „Finastą“

"Invalda" valdo 100 proc. didžiausios Lietuvoje finansų maklerio įmonės "Finasta" akcijų.

“Finasta” – tai ilgametę darbo patirtį turinti didžiausia nebankinė finansų maklerio įmonė Lietuvoje. Įsteigta 1994 m., kai šalyje dar tik kūrėsi vertybinių popierių rinka, bendrovė aktyviai prisidėjo prie kapitalo rinkos plėtros.

“Finastos” centrinis biuras yra Vilniuje (Konstitucijos pr. 23), įmonė turi atstovybes atstovybėse Kaune (K.Donelaičio g. 33), Klaipėdoje (S.Šimkaus g. 8) ir Alytuje (Ugniagesnių g. 1).

Papildomos informacijos teirautis:

Dalius Kaziūnas, „Finastos“ direktorius
Tel.: (8 5) 2 78 68 34, mob.: (8 698) 79 426

Aurimas Martišauskas, “Finastos” fondų departamento pardavimų vadovas
Tel.: (8 5) 236 18 65, mob.: (8 614) 43 933

Justinas Lapinskas, “Finastos” atstovas viešiesiems ryšiams
Tel.: (8 5) 236 18 44, mob.: (8 687) 60810
 
Dar nėra komentarų