„Stumbras“ pristato naujus netradicinius kokteilius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-07-29 11:22 Komentarai: (0)
Didžiausia Lietuvoje stipriųjų alkoholinių gėrimų gamintoja „Stumbras“ stiprina savo pozicijas alkoholinių kokteilių rinkoje ir pristato pirmuosius negazuotus kokteilius „Ozone Premium Cocktail“.

„Lietuvoje šie kokteiliai kol kas neturi analogų“, – teigia „Stumbras“ marketingo direktorius Algirdas Čiburys. Pasak jo, netradicinės šių kokteilių ypatybės – alkoholio koncentracijos panašumas į bare sumaišytų kokteilių, talpa, tirštesnė konsistencija – turėtų sudominti vartotoją, stebintį naujoves rinkoje, vertinantį produkto kokybę, daugiau dėmesio skiriantį vartojimo kultūrai.

A. Čiburio teigimu, 10 proc. alk. tūrio „Ozone Premium Cocktail“ gali būti vertinami ir kaip konkurentai putojančiam vynui ar vermutui.

„Ozone Premium Cocktail“ sudėtyje yra „Ozone“ degtinė ir vaisių sultys, kokteiliai išpilstyti į stiklinius 500 ml butelius su originaliai atsidarančiu kamščiu. Dėl specialios kamščio ir dozatoriaus konstrukcijos, gėrimą galima išpilstyti ir butelį uždaryti pakartotinai tik šiek tiek pasukus kamštį, jo nenuimant.

Degtinių grupės produktai užima daugiau nei 40 proc. Lietuvos degtinių rinkos, trauktinių – daugiau nei 60 proc. 2008 metais įmonė pradėjo gaminti alkoholinius kokteilius. Įmonė priklauso koncernui „MG Baltic“, vienai didžiausių Lietuvoje gamybos, prekybos, nekilnojamojo turto, statybos ir žiniasklaidos įmonių grupių.

Per pirmąjį šių metų pusmetį alkoholinių gėrimų gamintojas uždirbo 17,0 mln. litų (4,92 mln. eurų) pelno prieš mokesčius, tai yra 0,12 proc. mažiau nei praėjusių metų tą patį laikotarpį, kai pelnas prieš mokesčius siekė 17,02 mln. litų (4,93 mln. eurų). Pirmaisiais šešiais šių metų mėnesiais „Stumbro“ produkcijos pardavimai siekė 69,45 mln. litų, tai yra 3,67 proc. daugiau negu per praėjusių metų tą patį laikotarpį, kai pardavimai sudarė 66,99 mln. litų.

Vakar Vilniaus vertybinių popierių biržoje bendrovės viena akcija kainavo 7,6 lito.
 
Dar nėra komentarų