Rusijos akcijų rinka toliau leidžiasi

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-07-29 10:43 Komentarai: (0)
Nepaisant to, kad pirmadienį galima buvo tikėtis bent šiokio tokio atšokimo Rusijos biržose po masinio penktadienio išpardavimo, deja svarbiausieji indeksai ir vėl prekybos pabaigoje fiksavo neigiamus pokyčius, tiesa šį kart gerokai mažesnius. Micex indeksas smuktelėjo 2,08 proc., na o RTS kiek mažiau - 1,16 procentų. RTS indeksai sėkmingai artėja prie šių metų pasiektų minimalių reikšmių, tuo tarpu Micex indeksai jau yra gerokai žemiau anksčiau šiais metais pasiektų minimalių reikšmių.

Nors Rusijos prezidento patarėjas ir bandė prasklaidyti neigiamą rinkoje vyravusią atmosferą, deja šalies biržose pardavėjų pusė buvo stipresnė nei pirkėjų. Akivaizdu, kad iš šalies finansų rinkų masiškai traukiasi užsienio investuotojai besibaimindami, kad „Mechel“ gali laukti toks pats likimas kaip ir „Yukos“ kompanijos.

Iš pagrindinių energijos sektoriaus kompanijų „Lukoil“ užfiksavo 3.55 proc. neigiamą pokytį, „Gazprom“ pabrango 0.63 proc., na o „Rosneft“ kilo 1.59 procentais. Micex biržoje 1,59 proc. atpigo „VTB“ banko bei 0,87 procentais krito „Sberbank“ paprastųjų akcijos kainos.

Savo nuopuolį žemyn pratęsė RTS – Metals & Mining sektorinis indeksas, kuris šįkart krito 3,41 procentu. Labiausiai tarp šį indeksą sudarančių kompanijų krito „Norilsk Nickel“ (8,56 proc.), „Polyus Gold“ (8,51 proc.) akcijų kainos. Akivaizdu, kad investuotojai itin aktyviai atsikratinėja su „Mechel“ kompanija susijusių sektoriaus bendrovių akcijomis.

Pastarųjų dienų žvaigždė Rusijos kapitalo rinkoje be abejonės yra „Inter RAO EES“ kompanijos akcijos, kurios vakarykštės sesijos metu užfiksavo eilinį, net 28,6 proc. siekusi kainos prieaugį. Tiesa, apyvarta jau nebuvo tokia didelė, kaip kelias prekybos sesijas iš eilės šioje pozicijoje. Bendrai per pastarąsias paskutines keturias prekybos sesijas „Inter RAO EES“ akcijos jau pabrango 172 procentais.
 
Dar nėra komentarų