Trakų istorijos muziejaus jubiliejui – proginė mokėjimo kortelė

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: DnB NORD bankas Data: 2008-07-28 11:16 Komentarai: (0)
Liepos 28-ą dieną Trakų istorijos muziejui švenčiant 60-ies metų jubiliejų DnB NORD bankas išleido proginę „VISA Electron“ mokėjimo kortelę su Trakų pilies vaizdu. Tai pirmoji proginė kortelė su istorinio paveldo architektūros paminklu.

„Proginės kortelės išleidimo pageidavome neatsitiktinai – muziejus nuolat ieško originalių būdų garsinti žymų pėdsaką Lietuvos istorijoje palikusią pilį ir pritraukti daugiau lankytojų. Pasitelkę netradicinius sprendimus tikimės plačiąją visuomenę dar labiau sudominti istoriniu paveldu ir tautos praeitimi“, – pažymėjo vieno labiausiai lankomų šalyje Trakų istorijos muziejaus direktorius Virgilijus Poviliūnas.

Pradžioje DnB NORD bankas numato išleisti tūkstantį proginių kortelių. Kortelės yra lustinės, jose įdiegtas mikroprocesorius, kuris talpina įvairią atpažinimo ir atliekamų operacijų informaciją.

„Mums itin svarbu, kad galime dalyvauti susiliejant istorijai ir šiuolaikinėms technologijoms. Tikimės, kad kortelė su vienu žymiausiu Lietuvos simbolių paskatins branginti tautos istorines vertybes ir įkvėps ateities pasiekimams. Šiai kortelei pelnius populiarumą, mes svarstome galimybę ir toliau leisti progines korteles su šaliai ir istorijai svarbiais vaizdais“, – sakė DnB NORD banko prezidento pavaduotojas Sigitas Žutautas.

Kortelę ketinama eksponuoti muziejaus lankytojams nuolatinėje Trakų salos pilies muziejaus ekspozicijų salėje. Projekto partneris, kortelę išleidęs bankas DnB NORD, tarptautinio bankininkystės ir finansų žurnalo „Euromoney“ jau antrus metus iš eilės buvo pripažintas geriausiu banku Lietuvoje.

Proginės kortelės išleidimas vainikuos renginių ir įvykių ciklą, skirtą paminėti Lietuvą reprezentuojančio Trakų istorijos muziejaus jubiliejų. Jau šiandien pristatytos visiškai atnaujintos ekspozicijų salės ir paroda "Ukrainos auksas: nuo skitų iki šių dienų". Rugpjūčio viduryje bus surengtos senųjų amatų dienos, o artimiausiu metu visuomenei bus pristatyta kompaktinė plokštelė su filmu apie muziejų, jubiliejui skirtas fotoalbumas ir 4 proginiai medaliai.

Tai ne pirma DnB NORD banko pasiūlyta kolekcinė mokėjimo kortelė – 2004 bei 2006 metais Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pergalėms paminėti, bankas išleido korteles, kuriose užfiksuotos Lietuvos krepšininkų triumfo akimirkos.

Proginę „VISA Elektron“ kortelę, kaip ir be kokią kitą DnB NORD banko debetinę mokėjimo kortelę, galima įsigyti visuose DnB NORD banko skyriuose. Šia kortele galima atsiskaityti visose prekybos ir paslaugų įmonėse, išgryninti pinigus bankomatuose, pažymėtuose „VISA“ ženklu.
 
Dar nėra komentarų