„Agrowill Group“ bendrovės dalyvaus Žemės ūkio bendrovių asociacijos veikloje

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-07-28 10:06 Komentarai: (0)
Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos narėmis tapo žemės ūkio bendrovės, priklausančios „Agrowill Group“. „Agrowill Group“ įmonės buvo priimtos arba atnaujino narystę šių metų liepos mėnesį įvykusiame žemės ūkio bendrovių asociacijos suvažiavime.

„Agrowill Group“ įmonės narystę asociacijoje vertina kaip galimybę kartu su kitomis žemės ūkio bendrovėmis gerinti sąlygas šiai veiklai ir prisiimti atsakomybę už tai, kaip augs žemės ūkis Lietuvoje. Mūsų grupės bendrovės, kaip ir kitos sektoriaus įmonės, susiduria su įvairiomis problemomis ir nori aktyviai prisidėti prie konstruktyvaus jų sprendimo“, - teigė Valentas Šulskis, „Agrowill Group“ generalinis direktorius.

Jis akcentavo, kad problemas būtina spręsti kartu, o ne pavieniui: tik susitelkus galima pasiekti, kad žemdirbių pozicijos būtų tinkamai atstovaujamos tiek Lietuvos, tiek ir Europos Sąjungos lygmenyje, ūkininkų argumentai būtų išgirsti atitinkamose valstybinėse institucijose, bei geriau ir greičiau būtų įsisavintos Europos Sąjungos skiriamas lėšos.

Įmonės vadovas mano, kad šalyje trūksta aiškios žemės ūkio politikos krypties, sudėtingi santykiai su produkcijos perdirbėjais. „Lietuvos žemės ūkio bendrovių plėtrą dažnai stabdo labai lėtai sprendžiami racionalių žemėnaudų, reikalingų moderniems ūkiams, formavimo klausimai. Būtina siekti, kad žemės konsolidavimo projektams rengti skirtos lėšos pirmiausia būtų panaudojamos pažangiai ūkininkaujantiems ūkiams tvarkyti.“, - vardino aštriausias problemas V. Šulskis. Pasak „Agrowill Group“ generalinio direktoriaus, neatidėliojant būtina spręsti ir pieno sektoriaus problemas, pieno supirkimo kainų nustatymą.

Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacija jungia virš 150 žemės ūkio, uždarųjų akcinių, kooperatinių bendrovių, agrofirmų, kitų įmonių. Asociacijos veikloje dalyvauja ir ūkininkai.

Svarbiausias asociacijos veiklos tikslas – siekti, kad žemdirbiams būtų sudarytos normalios ekonominės, teisinės, finansinės ir rinkos sąlygos ūkininkauti.
 
Dar nėra komentarų