Kinijos akcijos vėl smunka

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2024-06-11 11:06 Komentarai: (0)
Rinkos neigiamai reagavo į EP rinkimų rezultatus - Europos akcijų indeksai vakar smuko. Europe STOXX 600 leidosi 0,3 proc., o pirmalaikius parlamento rinkimus paskelbusi Prancūzija išgąsdino rinkas – pagrindinio šalies indekso CAC 40 vertė krito net 1,4 procento.

JAV akcijos vakar fiksavo naujus rekordus – S&P 500 indekso vertė didėjo per 0,3 procento ir nuo metų pradžios jau pakilo virš 12 procentų. „Apple” ir toliau nesiseka sudominti investuotojų dirbtinio intelekto technologijų fronte. Vakar vykusiame renginyje technologijų gigantė paskelbė apie „ChatGPT“ integraciją iPhone programinėje įrangoje, tačiau rinkos reagavo blankiai – „Apple“ akcijos kaina smuko per 2 procentus. Nemaža dalis analitikų mano, jog bendrovės kaip „Microsoft“ ar „Google“ yra toliau pasistūmėjusios dirbtinio intelekto fronte ir šiuo momentu „Apple“ tik pradeda vytis savo konkurentes.

Azijos prekyboje kritimu išsiskyrė Kinijos akcijos (-0,8 proc.). Gegužės viduryje Kinijos akcijų indeksams pavyko atsigauti iki praėjusių metų rudens verčių. Rinkos buvo šiek tiek atgaivintos pozityvių pirminių makroekonominių duomenų, skatinamosios valstybės fiskalinės politikos bei įsikišimo į rinkas. Visgi šalies atsigavimo perspektyvos vis dar yra neaiškios, o nekilnojamojo turto sektorius vis dar braška. Šiandien prekyboje kritimu išsiskyrė įmonių susijusių su elektromobilių gamyba akcijos, rinkos dalyviai tikisi dar šią savaitę sulaukti Europos Komisijos sprendimo dėl tarifų ar kitų ribojimų elektromobiliams iš Kinijos.
 
Dar nėra komentarų