Auga dirbtinio intelekto burbulo rizika

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-06-05 17:08 Komentarai: (0)
Nobelio premijos laureatas ir buvęs Pasaulio banko vyriausiasis ekonomistas Paul Romer perspėja, kad entuziazmas dėl dirbtinio intelekto (DI) padidina riziką, jog pasikartos prieš dvejus metus įvykusios kriptovaliutų burbulo klaidos, praneša Bloomberg.

"Šiuo metu per daug tikima ateities DI trajektorija. Kai žmonės turi tokius lūkesčius dėl ateities, jie rizikuoja padaryti labai rimtų klaidų“ – perspėjo jis.

Entuziazmas dėl dirbtinio intelekto išaugo 2022 metų pabaigoje, kai OpenAI išleido ChatGPT pokalbių robotą. Vis stiprėjantis tikėjimas artėjančia DI revoliucija sukėlė investicijų bangą, skirtą duomenų centrų potencialui ir debesų kompiuterijos galimybėms didinti. Nvidia, vieno iš svarbiausių lustų, naudojamų dirbtiniam intelektui, tiekėjų, akcijų kaina pašoko beveik 600 procentų.

Paul Romer mano, kad pavojinga tikėtis, jog dabartinis DI pažangos tempas tęsis „neribotą laiką“.

„Gavome naudos, kad padidinome skaičiavimo galią ir įkeliame daug duomenų. Pirmasis yra gana paprastas, nes tai tik daugiau mašinų ir lustų. Bet kas atsitiks, jei neturėsime pakankamai duomenų“ - sakė jis.

Kaip įspėjimą Paul Romer prisiminė pradinį entuziazmą apie autonominius automobilius. Laikas parodė, kad tuomet duoti pažadai neištesėti iki šiol.

„Po dvejų metų žmonės tikriausiai žiūrės į šiandieną ir sakys, kad tai buvo burbulas ir kad mes pervertinome, kiek toli tai nueis“ – reziumavo Paul Romer.
 
Dar nėra komentarų