SEC atveria duris eterio ETF

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-05-24 13:33 Komentarai: (0)
JAV vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC) parengė pagrindą sukurti ETF fondus, kurie tiesiogiai investuoja į eterį – antrąją pagal svarbą skaitmeninę valiutą.

Tuo tikslu prižiūrėtojas pakeitė nuostatus, tačiau ketvirtadienio sprendimas nereiškia, kad galės startuoti visi ETF fondai, kurių kūrėjai siekia patekti į biržos sąrašus. Norint paleisti konkretų fondą, reikės papildomo SEC sprendimo.

Gegužės 23 diena ilgą laiką buvo laikoma terminu, per kurį priežiūros institucija turi priimti sprendimą dėl eterio ETF. Tačiau iki tos datos SEC turėjo tik nuspręsti, ar VanEck vis dar gali pasirengti tokio fondo įkūrimui. Pristatyti tokio tipo fondus ruošiasi ir daugelis kitų, t.y. BlackRock, Digital Galaxy Bitwise.

Ketvirtadienio Amerikos Vertybinių popierių ir biržų komisijos sprendimas reiškia tik patvirtinimą biržoms, norinčioms įtraukti aštuonis skirtingus ETF į biržos sąrašus, ir netaikomas konkretiems fondams. SEC taip pat nenurodė, kada tokie fondai gali būti pasiūlyti investuotojams.

Sausio pirmoje pusėje startavę bitkoinų ETF fondai buvo sėkmingi. Ar eterio produktai tai pakartos? Lara Crigger iš duomenų teikėjo VettaFi tuo abejoja. Nors ji vertina didesnį eterio naudingumą, tačiau pabrėžia, kad antra pagal dydį kriptovaliuta reitinge yra daug mažesnė ir mažiau populiari nei bitkoinas.

Metų pradžioje patvirtintas bitkoinų neatidėliotinų ETF fondų paleidimas pasirodė esąs proveržis kriptovaliutų rinkai ir yra įvardijamas kaip pagrindinis besitęsiančio skaitmeninio turto bulių ralio variklis. Į BTC biržoje prekiaujamus fondus pateko per 50 mlrd. dolerių. Daugiau nei 1000 JAV turto valdytojų pirmojo ketvirčio pabaigoje paskelbė apie šio aktyvo turėjimą savo portfeliuose.

Bloomberg analitikų teigimu, susidomėjimas antruoju pagal dydį skaitmeniniu turtu bus mažesnis nei bitkoinų atveju. James Seyffart prognozuoja, kad spotiniai eterio ETF fondai pritrauks 20 procentų tų lėšų, kurios atiteko biržoje prekiaujamiems ir į bitkoinus investuojantiems fondams. Tai reikštų naujas 10 mlrd. dolerių vertės įplaukas. Bloomberg Intelligence analitikas Eric Balchunas mano, kad ETH ETF gali tikėtis 10 – 15 procentų lėšų, kurios atiteko bitkoinų fondams.

Šiandien apie pietus eteris pigo keturiais procentais iki 3687 tūkstančių dolerių, o štai bitkoinas - vienu procentu iki 67,321 tūkstančio dolerių. Nuo metų pradžios šios kriptovaliutos Amerikos dolerio atžvilgiu pabrango atitinkamai 62 bei 59 procentais.

Panašūs straipsniai:

(Pasaulis,investavimas,kritovaliutos)

2024-07-26 » Dirbtinio intelekto burbulas JAV sprogs tik 2026 metais
2024-07-26 » Technologijų milžino įkūrėjas suimtas už manipuliavimą akcijų rinka
2024-07-25 » W.Buffett įmonė toliau išparduoda Bank of America akcijas
2024-07-24 » Rekordinė JAV obligacijų paklausa
2024-07-24 » Eterio spot ETF pirmąją dieną pritraukė daugiau nei 100 mln. dolerių
2024-07-24 » Hedge fondai agresyviai pardavinėjo labiausiai pabrangusias akcijas
2024-07-23 » W.Buffett pardavė dar daugiau Kinijos elektromobilių gamintojo akcijų
2024-07-23 » AirBaltic gali atidėti IPO iki kitų metų
2024-07-22 » W.Buffett pirmą kartą nuo 2019 metų pardavė Bank of America akcijas
2024-07-22 » Pelnas iš rusiškų aktyvų keliauja į Ukraina

 
Dar nėra komentarų