Kinijos NT krizė tęsiasi

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2024-05-21 11:16 Komentarai: (0)
Vakar JAV ir Europos akcijų indeksai nežymiai pakilo, šį rytą akcijų kryptis neaiški. Kriptovaliutų kainos išaugo dėl pranešimų, jog JAV gali būti patvirtintas naujas ETF paremtas Etherium valiuta. Nors sėkmingas pirmo ketvirčio rezultatų publikavimo sezonas jau eina į pabaigą, technologijų sunkiasvorė „Nvidia“ trečiadienį dar gali nustebinti rinkas.

Įmonės akcijų vertė per pastarąjį mėnesį pakilo beveik 30 procentų, o analitikai prognozuoja rekordines pajamas ir pelną. Metų pradžioje „Nvidia“ paskelbusi sėkmingus paskutinio 2023 m ketvirčio rezultatus išjudino visas rinkas, tad rinkų analitikai atidžiai stebi šios įmonės judesius.

Azijoje akcijų prekyba raudonuoja – dauguma svarbiausių indeksų šįryt krenta. Kinijos nekilnojamojo turto krizė tęsiasi – naujausi duomenys rodo, jog pajamos iš žemės pardavimo NT vystytojams pasiekė 8 metų žemumas. Būsto pardavimų ir investicijų rodikliai taip pat indikuoja gilėjančią krizę. Kinijos valdžia dar kart bando įpūsti vilties į šį sektorių, praėjusią savaitę buvo paskelbtas didelis 42 mlrd. USD paramos paketas, o NT plėtotojų indeksai šiek tiek atsigavo, tačiau pasitikėjimo rinkose vis dar nedaug.

Baltijos akcijų rinkos vakar beveik nepakito, o apyvarta siekė 1,6 mln. eurų. Kol kas tendencija nesikeičia – susidomėjimas ir aktyvumas vietinėmis akcijomis nedidelis, tačiau obligacijų rinkose mirga pranešimai apie naujus platinimus. „Šiaulių banko“ obligacijų platinimo paklausa viršijo beveik 4 kartus, o šį rytą „Sun Finance“ paskelbė apie naują 40 mln. eurų emisiją. Latvijos finansų bendrovė tikisi pasiskolinti šią sumą su fiksuotomis 11 proc. palūkanomis 3,5 metų. Įmonė tikisi naujomis obligacijomis refinansuotis ankstesnę 20 mln. emisiją, taip pat finansuoti naujų produktų kūrimą ir tolesnę geografinę plėtrą.
 
Dar nėra komentarų