Kinija pardavė rekordinį JAV obligacijų kiekį

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-05-17 12:45 Komentarai: (1)
Dėl augančios įtampos dvišaliuose santykiuose ir poreikio didinti aktyvų portfelio diversifikaciją, Kinija per pirmąjį šių metų ketvirtį pardavė rekordinį kiekį JAV obligacijų, praneša Bloomberg.

Remiantis Amerikos iždo departamento duomenimis, Kinija per pirmąjį ketvirtį pardavė JAV ir šios šalies agentūrų obligacijų už 53,3 mlrd. dolerių.

Belgija, kurioje yra didžioji dalis Kinijos turimų JAV skolų, per tą patį laikotarpį pardavė Amerikos ir agentūrų obligacijų už 22 mlrd. dolerių.

„Faktas, kad Kinija parduoda obligacijas net artėjant FED švelninimo ciklui, rodo, kad pagrindinis tikslas yra diversifikuoti turtą, išreikštą doleriais. Kinijos turimų JAV vertybinių popierių pardavimas gali paspartėti, jei Amerikos ir Kinijos prekybos karas atsinaujins, ypač jei Trump vėl taps prezidentu“ – sakė Stephen Chiu iš Bloomberg Intelligence.

Kinija parduoda turtą doleriais, didindama aukso kiekį savo atsargose. Balandžio mėnesį tauriojo metalo dalis išaugo iki 4,9 procento ir buvo didžiausia nuo 2015 metų kai turimi palyginamieji duomenys.
 
1.   Parašė ssd   2024-05-20 09:16  

Jei KInija parduoda jav iždo obligacijas, reiškia ne už kalnų konfliktas dėl taivanio.