S&P500 šiais metais jau išnaudojo savo augimo potencialą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-05-14 17:48 Komentarai: (0)
Goldman Sachs banko JAV akcijų rinkos vyriausiasis strategas David Kostin mano, kad tolesnio jos augimo šiais metais tikėtis neverta, net nepaisant optimizmo dėl dirbtinio intelekto (DI) plėtros įmonių teikiamos naudos.

Jis mano, kad S&P500 šiais metais išnaudojo visą savo augimo potencialą. Strategas prognozavo, kad 2024 metų pabaigoje šis indeksas pasieks 5200 punktų lygį. Šiuo metu S&P500 reikšmė jau sudaro 5235 punktus ir nuo metų pradžios jau pakilo beveik dešimt procentų.

David Kostin atkreipia dėmesį, kad akcijos ir taip brangios istorine prasme, nes rinka atsižvelgia į didesnį nei dabartinį ekonomikos augimo tempą, kuris yra maždaug 3 procentai. Goldman Sachs strategas mano, kad ypač „augimo“ akcijomis šiuo metu prekiaujama su didele priemoka. Šiemet jų vertinimas jau pakilo beveik 13 procentų.

Jis atskleidė, kad Goldman Sachs daug laiko praleido apklausdamas klientus apie dirbtinį intelektą. Specialistas atkreipė dėmesį, kad kai kuriais atvejais, kai įmonės laikomos dirbtinio intelekto lyderėmis, pajamų augimas gali būti lėtesnis nei tikėtasi, o tai gali kelti grėsmę akcijų rinkai.

David Kostin atkreipia dėmesį į didžiausių technologinių įmonių poveikį S&P500. Jis pabrėžia, kad paprasta bendrovė iš indekso yra pigesnė už minėto sektoriaus atstoves. Visoms S&P500 įmonėms vienodą „svorį“ suteikiantis indeksas šiais metais auga 5,1 procento.
 
Dar nėra komentarų