Analitikai didina veiklos rezultatų prognozes

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-05-13 18:19 Komentarai: (0)
Ar Amerikos korporacijų blogiausi laikai jau praeityje? Analitikai sparčiausiai per dvejus metus didina įmonių antrojo ketvirčio veiklos rezultatų prognozes.

Optimizmą Volstryte kilstelėjo Amerikos įmonių pirmąjį ketvirtį pasiekti rezultatai. Jau arti 90 procentų bendrovių iš Standard&Poor's 500 indekso atskleidė savo šio laikotarpio veiklos rezultatus.

Jei prognozės pasitvirtins, 2024 metų antrasis ketvirtis bus jau trečias toks gerėjančių rezultatų laikotarpis. Tai patvirtina dabartinė Jungtinių Amerikos Valstijų ekonomikos būklė ir didelė vartotojų paklausa.

Prognozių patikslinimas aukštyn ypač taikomas su ekonomikos ciklu glaudžiai susijusių įmonių, energetikos ir medžiagų sektorių, rezultatams, rodo Bloomberg Intelligence duomenys.

„Tai geras signalas, kuria kryptimi šiemet eis akcijos“ – sako Bloomberg Intelligence analitikė Wendy Song.

Ji pabrėžia, kad vis daugiau analitikų tikslina savo lūkesčius į viršų, nes suprato, kad ankstesnės prognozės gali pasirodyti pernelyg pesimistinės.

Standard & Poor's 500 indekso atstovės gali pagerinti savo pirmojo ketvirčio rezultatus 7,1 procento, tuo tarpu prieš šio laikotarpio ataskaitų paskelbimo sezoną ekspertų skaičiavimais buvo nurodytas tik 3,8 procento vidutinis prieaugis.

Be to, rodiklis, rodantis pelno, tenkančio vienai akcijai, prognozių padidinimo ir sumažinimo per ateinančius 12 mėnesių santykį, pasiekė aukščiausią lygį nuo rugsėjo mėnesio. Tai reiškia, kad prognozės gali būti labiau patikslintos į viršų nei žemyn.

Svarbu tai, kad analitikų prognozės visiems einamiesiems metams beveik nepakito, nors, kaip minėta, antrojo ketvirčio lūkesčiai buvo padidinti. Tai reiškia, kad analitikai nesiryžta tikslinti antrojo pusmečio prognozių, nes laukia, kol daugiau įmonių pateiks savo lūkesčius dėl kitų ketvirčių rezultatų, pabrėžia Wendy Soong.

Tik 25 procentai S&P500 indekso narių nusprendė atskleisti tokius lūkesčius, o maždaug 80 procentų pasidalijo savo prognozėmis dėl pelno vienai akcijai lygio antrąjį ketvirtį.
 
Dar nėra komentarų