"Grūduvą" parduodantys akcininkai planuoja plėtrą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-06-17 10:27 Komentarai: (0)
Vienos moderniausių Lietuvoje žemės ūkio bendrovių "Grūduva" akcininkai planuoja perleisti verslą didžiausiai Lietuvoje žemės ūkio investicijų ir vystymo bendrovei "Agrowill Group", o investicijas nukreipti į kitą valdomą verslą.

Numatoma, kad "Agrowill Group" ir "Grūduva" akcijų pirkimo-pardavimo sutartis bus pasirašyta šių metų birželio 20 dieną. "Agrowill Group" pilnai perims "Grūduvos" valdymą po Konkurencijos tarybos leidimo, tuo tarpu esami įmonės akcininkai toliau tęs aktyvią veiklą ir neplanuoja trauktis iš žemės ūkio sektoriaus verslo.

Pardavimo sandoryje "Grūduva" akcininkus konsultuoja "Finasta įmonių finansai". Anot bendrovės Kapitalo finansavimo skyriaus vadovo Kristupo Kukarsko, "Grūduvos" sandoris itin sudėtingas ir kartu labai įdomus, nes parduodamas aukštos vertės kokybiškas verslas, turintis puikių vystymo perspektyvų.

"Nuo pat 1997-ųjų "Grūduvą" kūrėme ir auginome orientuodamiesi į pažangą tiek technologijose, tiek įmonės valdyme. Šiandien tai – itin konkurencinga, moderni žemės ūkio bendrovė, pasiekusi savo brandą. Kaip akcininkai turime daug idėjų ir planų, ieškome naujų erdvių jiems įgyvendinti. Savo ilgametę patirtį ir žinias bei pinigus, gautus už "Grūduvos" pardavimą, ketiname investuoti į kitą mūsų valdomą sparčiai augančią įmonę – "DOJUS agro" – sakė Pranas Dailidė, vienas "Grūduvos" akcininkų.

"Dojus agro" specializacija – žemės ūkio technikos pardavimai. Įmonė yra didžiausia Vakarų gamybos žemės ūkio mašinų tiekėja Lietuvoje, Kaliningrado srityje bei patenka į didžiausių trejetą Baltarusijoje. Planuojama, kad ši įmonė, pasitelkus pažangius verslo valdymo metodus, dar labiau sustiprins lyderio pozicijas ir kurs maksimalią vertę tiek jos klientams, tiek atitinkamai – akcininkams.

Anot Prano Dailidės, žemės ūkio sektorius Lietuvoje turi puikias vystymo perspektyvas, ekonominiai esamos situacijos ir perspektyviniai skaičiavimai bei analizė leidžia teigti, kad šiame sektoriuje veikiančios įmonės, gebančios savalaikiai reaguoti į rinkos pokyčius bei veikloje taikančios modernias technologijas bei valdymo metodus, bus konkurencingos ir pelningos.
 
Dar nėra komentarų