Goldman Sachs nudžiugino

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-04-15 15:17 Komentarai: (0)
Investicinis bankas Goldman Sachs nudžiugino, nes jo veiklos rezultatai ne tik ūgtelėjo, tačiau tuo pačiu buvo pastebimai didesni nei laukta rinkoje. Prieš prekybinės sesijos metu banko akcijos brango: Goldman Sachs 405,02 (3,99%).

Per praėjusį ketvirtį šiam bankui pavyko uždirbti 4,132 mlrd. dolerių arba 11.58 dolerius akcijai grynojo pelno, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo 28 procentais daugiau, na o lyginant su ankstesniu ketvirčiu, jo pelnas pašoko daugiau nei dvigubai.

Rinkoje laukta, kad ketvirčio pelnas akcijai sudarys vidutiniškai tik 8.56 dolerius.

Goldman Sachs grynosios pajamos siekė 14,213 mlrd. dolerių, o laukta, kad sudarys vidutiniškai 12.92 mlrd. dolerių. Palyginus su ankstesniu ketvirčiu, jos pakilo 26 procentais, o lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pasistiebė šešioliką procentų.

Investicinio banko pajamos iš prekybos fiksuoto pajamingumo vertybiniais popieriais augo dešimt procentų iki 4.32 mlrd. dolerių (680 mln. dolerių daugiau nei prognozuota), o pajamos iš prekybos akcijomis padidėjo irgi dešimt procentų iki 3.31 mlrd. dolerių, arba 300 mln. dolerių daugiau nei laukta. Investicinės bankininkystės pajamos pašoko beveik trečdaliu iki 2.08 mlrd. dolerių.

Nuo šių metų pradžios Goldman Sachs akcijų kaina pakilo apie vieną procentą, o per pastaruosius vienerius metus - aštuonioliką procentų. Palyginimui, JPMorgan Chase & Co rinkos vertė atitinkamai ūgtelėjo virš septynių procentų bei virš 42 procentų.
 
Dar nėra komentarų