Didžiausias JAV bankas pozityviai pradėjo veiklos rezultatų skelbimo sezoną

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-04-12 15:30 Komentarai: (0)
Stambiausias pagal valdomą turtą Amerikos bankas JPMorgan Chase pradžiugino. Jis ne tik pagerino savo pirmojo šių metų ketvirčio veiklos rezultatus, bet jie dar ir viršijo lūkesčius. Tačiau prieš prekybinės sesijos metu jo akcijos pigo: JPMorgan Chase 190,10 (-2,73%).

Per pirmus tris šių metų mėnesius minimam bankui pavyko uždirbti 13,419 mlrd. dolerių arba 4.44 dolerius akcijai grynojo pelno, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo šešiais procentais daugiau, na o lyginant su 2023 metų paskutiniu ketvirčiu, grynasis pelnas pašoko net 44 procentais.

Analitikai tikėjosi, jog šio banko grynasis pelnas akcijai sieks vidutiniškai 4.11 dolerių.

JPMorgan Chase grynosios pajamos sudarė 42,548 mlrd. dolerių, kai laukta, jog sieks vidutiniškai 41,85 mlrd. dolerių. Palyginus su ankstesniu ketvirčiu, jos pakilo septyniais procentais, o lyginant su praėjusių metų pirmu ketvirčiu, pasistiebė aštuoniais procentais. Tuo tarpu bendros pajamos iš prekybinės veiklos smuko penkiais procentais, tačiau tiek pajamos iš prekybos fiksuoto pajamingumo instrumentais (5,3 mlrd. dolerių), tiek iš akcijų (2,7 mlrd. dolerių) daugiau nei 100 mln. dolerių viršijo analitikų lūkesčius.

Tuo tarpu banko ketvirčio atidėjiniai kredito nuostoliams padengti sudarė 1,884 mlrd. dolerių (laukta 2,7 mlrd. dolerių), kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo 17 procentų mažiau, o lyginant su ankstesniu ketvirčiu, šis rodiklis smuko beveik trečdaliu.

„Daugelis ekonominių rodiklių ir toliau yra palankūs. Tačiau, žvelgdami į ateitį, esame atidūs daugeliui svarbių neapibrėžtos jėgos dalykų. Pirma, pasaulinis kraštovaizdis kelia nerimą – baisūs karai ir smurtas ir toliau kelia kančias, auga geopolitinė įtampa. Antra, atrodo, kad yra daug nuolatinio infliacinio spaudimo, kuris gali tęstis. Galiausiai, mes niekada nepatyrėme viso kiekybinio sugriežtinimo tokio masto poveikio. Nežinome, kaip šie veiksniai pasireikš, bet turime paruošti firmą įvairioms potencialioms aplinkoms, kad galėtume nuolat būti šalia klientų“ – komentavo banko pirmininkas ir generalinis direktorius Jamie Dimon.

JPMorgan Chase akcijų kaina nuo šių metų pradžios pakilo apie penkioliką procentų, o per pastaruosius vienerius metus - virš penkiasdešimt dviejų procentų. Palyginimui, Dow Jones Industrial Average indekso vertė atitinkamai ūgtelėjo dviem procentais ir virš keturiolikos procentų.
 
Dar nėra komentarų