Įžvelgia didžiausią grėsmę nuo Antrojo pasaulinio karo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-04-08 18:20 Komentarai: (3)
JP Morgan banko prezidentas Jamie Dimon tikisi, kad šiais metais JAV ekonomika toliau augs. Tačiau jis baiminasi, kad geopolitika ir JAV politinės scenos poliarizacija gali sukelti didžiausią grėsmę nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, rašo Associated Press.

Kasmetiniame didžiausio Amerikos banko akcininkams adresuotame laiške Jamie Dimon, laikomas įtakingiausiu šalies bankininku, atkreipia ypatingą dėmesį į susirūpinimą, kylantį dėl nuolatinio JAV ir kitų šalių išlaidų deficitinio finansavimo.

JP Morgan vadovas pažymi, kad remilitarizacija ir tolesnis išlaidavimas vadinamajai žaliajai infrastruktūrai greičiausiai išlaikys didesnę infliaciją, nei tikisi investuotojai.

Todėl Jamie Dimon išreiškė mažiau optimizmo, kad Amerika pasieks vadinamąjį švelnų nusileidimą, t.y. recesijos išvengimas, nepaisant istoriškai aukštų palūkanų normų. Jis pastebi, kad investuotojai atsižvelgia į 70 – 80 procentų „minkšto nusileidimo“ tikimybę, tuo tarpu, jo nuomone, ji „daug mažesnė“.

Tuo pačiu JP Morgan generalinis direktorius mano, kad dirbtinis intelektas (DI) gali turėti įtakos žmonijai taip pat, kaip, pavyzdžiui, spausdinimo, elektros ar kompiuterių išradimas praeityje. Ši tema pirmą kartą pasirodė metiniame laiške, kuriuo didžiausio Amerikos banko prezidentas kreipėsi į jo akcininkus.

„Nors nežinome nei viso poveikio, nei tikslaus masto, kaip DI pakeis mūsų verslą, ar kaip tai paveiks visą visuomenę, esame visiškai įsitikinę, kad pasekmės bus nepaprastos. Poveikis greičiausiai bus toks pat transformacinis, kaip ir pagrindiniai technologiniai išradimai per pastaruosius kelis šimtus metų, pagalvokite apie spausdinimo presą, garo mašiną, elektrą, kompiuterius ir internetą“ – rašo Jamie Dimon.

JP Morgan šiuo metu dirba daugiau nei 2000 žmonių susijusių su dirbtiniu intelektu, mašininiu mokymusi ir duomenų mokslu. Jis naudojamas maždaug 400 programų, įskaitant: sukčiavimo aptikimo, rinkodaros ir rizikos kontrolės, informavo banko prezidentas.

„Laikui bėgant mes tikimės, kad naudojant DI galėsime palaikyti beveik visas darbo vietas kaip ir užimtumo derinį. Tai gali sumažinti kai kurių tipų darbo vietas, bet taip pat gali sukurti kitų“ - reziumavo Jamie Dimon.

Panašūs straipsniai:

(Pasaulis,ekonomika,finansai)

2024-07-26 » Technologijų milžino įkūrėjas suimtas už manipuliavimą akcijų rinka
2024-07-25 » W.Buffett įmonė toliau išparduoda Bank of America akcijas
2024-07-25 » STAIGMENA, Didžiausios pasaulyje ekonomikos augimas gerokai spartesnis nei laukta
2024-07-25 » Vokietijos Ifo indeksas krito, nors laukta augimo
2024-07-24 » Eterio spot ETF pirmąją dieną pritraukė daugiau nei 100 mln. dolerių
2024-07-24 » Hedge fondai agresyviai pardavinėjo labiausiai pabrangusias akcijas
2024-07-22 » W.Buffett pirmą kartą nuo 2019 metų pardavė Bank of America akcijas
2024-07-22 » Ukraina pasiekė susitarimą dėl skolos restruktūrizavimo
2024-07-22 » Kol kas analitikų lūkesčiai mažai pasikeitė
2024-07-22 » Pelnas iš rusiškų aktyvų keliauja į Ukraina

 
1.   Parašė maxa   2024-04-09 08:58  

DI sunaikins daugiau darbo vietų nei sukurs, todėl vartojimo ekonomikos žlugimo tikimybė 100 proc.

1) Pirmąkart istorijoje įrankis keičia žmogų, o ne keičiasi žmogaus valdomas įrankis (todėl lygint su luditais negalima).
2) Nauji darbai reikalaus aukšto IQ, matematinio proto, logikos, analitinio mąstymo, ko neturi bent 80 proc. pasaulio žmonijos, todėl jiems vietos neatsiras -> du scenarijai:

- išmirs (ne)natūraliai per karus/pandemijas;
- basic income (tik čia klausimas kam tas reikalinga, jeigu esant aukštam technologijų išsivystymui vartojimo ekonomika bus nereikalinga esant bot'ams, androidams ir t.t.)

Pasaulio laukia technokratija su totaliai konktroliuojama visuomene ir valdžios nekaitumu. Tai vat tiek ir to džiaugsmo ;D Visi baliai kažkada prasideda ir pasibaigia. Piramidės būna ne tik finansinės, bet ir socialinės.

 
2.   Parašė Bwallace   2024-04-09 10:27  

Pasaulio pabaiga niekaip kitaip, pripranašauja pranašai jų kasmets po 365, net ir laisvadieniais dirba pranašai

 
3.   Parašė xgx   2024-04-09 13:39  

Pasaulis ja useniai juda nuo prekiu link paslaugu ekonomikos. Tiesiog tie 80%kvaileliu aptarnaus tuos 20% protingu ir tiek. Juk kazkam reikes plauti tualetus, valyti dulkes nuo spinteliu, plauti masina, masaza daryti ir pan. Kuo tai skiriasi nuo ankstesnio virsmo?