J.Powell: FED neturi skubėti mažinti palūkanų normų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-04-02 13:14 Komentarai: (0)
Amerikos Federalinio Rezervų banko (FED) vadovas Jerome Powell po penktadienio JAV infliacijos duomenų pristatymo pareiškė, kad šie rodmenys iš esmės atitiko politikos formuotojų lūkesčius.

Tačiau jis dar kartą pabrėžė, kad pinigų valdymo institucija turi įgyti visišką pasitikėjimą ir garantijas, jog infliacija saugiai eina link tikslo (2 procentų), kad nuspręstų sušvelninti finansavimo sąlygas.

Remiantis penktadienio ataskaita apie amerikiečių pajamas ir išlaidas vasario mėnesį, FED pasirinkta infliacijos matavimo priemonė PCE iš esmės parodė išliekantį nuolatinį mažėjimo trendą.

Komentuodamas šiuos duomenis, Jerome Powell pabrėžė, kad jie suteikia pinigų valdymo institucijai tam tikrą prabangą priimant sprendimus.

„Gera žinoti, kad infliacija atitinka lūkesčius. Mums nereikia skubėti mažinti palūkanų normų“ - sakė FED pirmininkas.

Po paskutinio Amerikos Centrinio banko narių susitikimo kovo mėnesį, kuriame buvo priimtas sprendimas vėl palikti nepakitusias palūkanų normas, Jerome Powell sakė, kad tikriausiai būtų tikslinga sušvelninti politiką „kažkada šiais metais“. Tačiau jis ir kiti politikos formuotojai aiškiai pasakė, kad neskuba įgyvendinti tokio sprendimo, atsižvelgiant į ekonomikos ir darbo rinkos stiprumą bei paskutinius tebesitęsiančio kainų spaudimo požymius.
 
Dar nėra komentarų