Pinigai vėl pajudėjo į bitkoinų ETF

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-03-28 16:37 Komentarai: (3)
Šią savaitę grįžo pinigų įplaukų į devynis bitkoinų spotinius ETF fondus didėjimo tendencija, praneša naujienų agentūra Reuters.

Remiantis BitMEX Research duomenimis, sausį JAV pradėję veikti devyni ETF fondai, investuojantys į bitkoinus, per pirmąsias dvi šios savaitės dienas užfiksavo beveik 1 mlrd. dolerių vertės įplaukas.

„Žymiai išaugusios bitkoino kainos sugrįžimas atgaivino susidomėjimą ETF“ - sakė analitinės bendrovės VettaFi vadovas Todd Rosenbluth.

Reuters pažymi, kad duomenys signalizuoja apie lyderio pasikeitimą pinigų srautų atžvilgiu. Ankstesnis iShares Bitcoin Trust, valdomas BlackRock, pritraukė 197,7 mln. dolerių, o naujasis Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund – 540,9 mln. dolerių.

Vienintelis ETF, kuris fiksavo pinigų atsiėmimą, buvo Grayscale Bitcoin Trust. Pirmadienį ir antradienį iš jo išplaukė 562,4 mln. dolerių. Šis fondas, prieš tapdamas bitkoinų ETF, buvo įprastas investicinis fondas. Nuo sausio mėnesio konvertavimo investuotojai iš jos išima pinigus, nes jis taiko didesnius mokesčius nei konkurentai.

Šiandien bitkoinas brangsta daugiau nei dviem procentais virš 71 tūkstančio dolerių. Brangiausiai jis buvo prieš dvi savaites, kai jo kaina siekė 73,662 tūkstančius dolerių. Korekcijos po šio rekordo metu kovo 20 dieną kriptovaliutos kainą krito iki mažiau nei 61 tūkstančio dolerių. Nuo šių metų pradžios bitkoinas dolerio atžvilgiu jau pabrango net beveik šešiasdešimt devyniais procentais.
 
1.   Parašė MtGox   2024-03-28 17:14  

po ETF'u pasirodymo, jau tada oficialiai tapo aišku, kad  baigėsi retail'o HODLeriu žaidimai

tiesiog, žemai nuleidę galvas, bandykit išlaikyt nuolankumą ir tyliai kaupkit satošius

 
2.   Parašė markus   2024-03-28 18:02  

nebekaupiu, neilgai juos islaikysi,uzsisakai ir suvalgai,kam cia tie obcesiniai konvulsiniai sutrikimai, siaip sušiai su kecupu visai nieko

 
3.   Parašė kibiras   2024-03-29 12:35  

perka tikra turta...BTC. Kaip zinome, pirma buna instituciniai kurie perka turta uz juokinga kaina. Paskui jau tik vergai susipranta, kad ir jiems reiktu BTC turet.Deja, tada jau kaina bus gerokai didesne nei dabar