JAV banko vertė smuko ketvirtadaliu, nes nuostolis dešimt kartų didesnis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-03-01 17:09 Komentarai: (0)
Regioninis New York Community Bancorp (NYCB) bankas vėl dėmesio centre. Jo pranešimas investuotojams priminė apie neaiškią bankų, kurie turi sąsajų su komerciniu nekilnojamo turtu, situaciją, praneša naujienų agentūra Reuters.

Penktadienio prekybos pradžioje NYCB akcijų kaina nukrito net ketvirtadaliu. Priežastis – banko pranešimas, kuriame jis informuoja apie vidaus kontrolės aptiktą suteiktų paskolų „didelį silpnumą“. Teigiama, kad „silpnumas“ susijęs su neefektyvia priežiūra, rizikos vertinimu ir veiklos stebėjimu.

New York Community Bancorp (NYCB) teigė, kad išsamią informaciją pateiks metinėje ataskaitoje, kuri bus paskelbta per 15 dienų.

Reuters primena, kad NYCB išgarsėjo po to, kai sausio 31 dieną paskelbė apie dividendų mažinimą ir netikėtą ketvirčio nuostolį dėl poreikio sudaryti didesnius atidėjinius paskoloms, susijusioms su komercinio nekilnojamojo turto rinka.

Vakar po sesijos bankas paskelbė apie pasikeitusį vadovą. Be to, New York Community Bancorp (NYCB) pakoregavo praėjusio ketvirčio nuostolio dydį, t.y. jis pašoko dešimteriopai iki 2,7 mlrd. JAV dolerių, ką bankas paaiškino papildomais nurašymais.

Primename, kad NYCB yra bankas, pernai perėmęs dalį bankrutuojančio Signature Bank – neigiamo regioninės bankų krizės, įvykusios JAV maždaug prieš metus, herojaus.

Vien nuo šių metų pradžios New York Community Bancorp (NYCB) rinkos vertė jau krito beveik dviem trečdaliais.
 
Dar nėra komentarų