Europos Komisijos vadovė už Rusijos aktyvų panaudojimą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-02-28 16:16 Komentarai: (0)
Europos Sąjunga turėtų apsvarstyti galimybę panaudoti pelną iš įšaldyto Rusijos turto karinėms reikmėms Ukrainai pirkti, trečiadienį pareiškė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen.

„Laikas pradėti pokalbį apie netikėto pelno iš įšaldyto Rusijos turto panaudojimą bendram karinės įrangos pirkimui Ukrainai“ – sakė ji kalbėdama Europos Parlamente Strasbūre bei paragino ES dėti daugiau pastangų gynybos politikoje.

„Negali būti stipresnio simbolio ir geresnio šių pinigų panaudojimo, kaip padaryti Ukrainą ir visą Europą saugesne vieta gyventi“ – pridūrė Ursula von der Leyen.

„Karo rizikos nereikėtų pervertinti, bet turėtume tam pasirengti“ – sakė Europos Komisijos vadovė, atkreipdama dėmesį į būtinybę skubiai modernizuoti ES valstybių narių ginkluotąsias pajėgas.

Ursula von der Leyen savo kalboje paskelbė apie naują Europos gynybos pramonės strategiją, kurią Komisija pristatys artimiausiomis savaitėmis, nurodydama, kad vienas pagrindinių jos tikslų bus teikti pirmenybę bendriems pirkimams.

„Europa turėtų stengtis plėtoti ir sukurti naujos kartos mūšį laiminčius operatyvinius pajėgumus. Tai reiškia, kad per ateinančius penkerius metus turėsime turbokompresoruoti mūsų potencialą gynybos pramonėje“ – sakė ji bei pridūrė, jog jos nuomone, pastaraisiais metais buvo išsklaidyta daug europietiškų iliuzijų.
 
Dar nėra komentarų