Komercinio nekilnojamojo turto problema apribota kol nebus recesijos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-02-27 13:15 Komentarai: (0)
JP Morgan Chase prezidentas Jamie Dimon mano, kad komercinio nekilnojamojo turto rinkos problema paveiks tik dalį jos, kol JAV nepasireikš ekonomikos nuosmukis, praneša Bloomberg.

Didžiausio Amerikos banko vadovas įsitikinęs, kad daugelis nekilnojamojo turto savininkų gali išgyventi dabartinę sunkią situaciją. Jis atkreipė dėmesį, kad žemesni vertinimai, atsirandantys dėl aukštesnių palūkanų normų, „nėra krizė, nes tai žinomas dalykas“.

„Jei neturėsime recesijos, manau, dauguma žmonių galės tai atlaikyti, refinansuoti, investuoti daugiau kapitalo“ – sakė Jamie Dimon.

„Jei palūkanos kils ir pas mus bus nuosmukis, kils problemų nekilnojamojo turto srityje, o kai kurie bankai turės daug didesnių problemų nei kiti“ – pridūrė jis.

Bloomberg primena, kad susirūpinimas nekilnojamojo turto rinka pastaruoju metu sustiprėjo po to, kai New York Community Bancorp bankas sumažino savo dividendus ir sukūrė dešimt kartų didesnius rezervus, nei tikėtasi dėl vadinamųjų probleminių paskolų, suteiktų nekilnojamojo turto žaidėjams.

Jamie Dimon teigė, kad dažnesni nemokumai yra „tiesiog normalizavimo procesas“ po ilgo laikotarpio, kai jie pasitaikė rečiau.
 
Dar nėra komentarų