Investuotojai laukia infliacijos atoslūgio

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2024-02-26 10:56 Komentarai: (0)
Labai spartus „NVIDIA“ augimas buvo svarbiausia naujiena praėjusią savaitę akcijų rinkose. Pozityvios nuotaikos nuvilnijo per rinkas ir prisidėjo prie naujų akcijų aukštumų JAV, Europoje ir Japonijoje.

Penktadienį rinkos vis dar buvo ganėtinai įkaitusios, Europos akcijų indeksai kilo 0,3-0,7 proc., po daugiau nei 2 proc. augimo ketvirtadienį S&P500 indeksas penktadienį pasislinko dar 0,03 proc. aukščiau. Šią savaitę rinkos pradeda truputį atvėsusios, daugelis Azijos rinkų šiandien atsitraukė, o JAV ir Europos ateities sandoriai rodo apie 0,3 procento kritimą. Šią savaitę Europoje ir Japonijoje bus skelbiami infliacijos duomenys, o JAV bus laukiama Fed svarbiausio kainų indikatoriaus PCE rodmenų. Bendrai investuotojai tikisi lėtėjančios infliacijos ir ženklų, jog centriniai bankai yra pasirengę mažinti palūkanas, nors šiais metais lūkesčiai dėl palūkanų normų mažinimų šiek tiek atslūgo ir pirmųjų pokyčių nėra tikimasi iki vasaros.

Praėjusi savaitė namų rinkai buvo rami – OMXB indekso kintamumas buvo išskirtinai mažas ir per savaitę pakilo 0,1 procento. Ši savaitė Baltijos šalių investuotojams bus aktyvesnė – finansinius rezultatus skelbs daugybė kompanijų, tarp jų regiono energetikos milžinės „Enefit Green“, „Ignitis grupė“ ir „KN Energies“, taip pat kitos didelės vietinės bendrovės kaip „Apranga“, „Novaturas“, „Auga group“ ir „Šiaulių bankas“.
 
Dar nėra komentarų