Šortintojai per vieną dieną prarado 3 mlrd. dolerių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-02-23 16:21 Komentarai: (1)
Investuotojai, besilažinantys dėl Nvidia akcijų kainos nuosmukio, ketvirtadienį prarado iš viso 3 mlrd. JAV dolerių, nes bendrovės rinkos vertė fiksavo dviženklį procentinį prieaugį dėl geresnių nei tikėtasi ketvirčio rezultatų, praneša Bloomberg.

Nvidia akcijos ketvirtadienio sesijos pabaigoje pabrango net 16,4 procento. Tai reiškė, kad per vieną dieną įmonės rinkos vertė padidėjo net 277 mlrd. dolerių. Tai rekordas. Ankstesnis fiksuotas šių metų vasario 2 dieną bei siekė 196,8 mlrd. dolerių. Būtent tiek per vieną sesiją išaugo Facebook savininko Meta Platforms kapitalizacija.

S3 Partners analitikai nustatė, kad ketvirtadienį įvykęs Nvidia akcijų kainos kilimas lėmė tai, jog šių nuosavybės vertybinių popierių pardavėjai per vieną dieną užfiksavo 3 mlrd. dolerių vertės „popierinį“ nuostolį. Jie taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad Nvidia akcijų ralis padidino kitų puslaidininkių įmonių kainas.

S3 Partners duomenys rodo, kad skolintų vertybinių popierių pardavėjai ketvirtadienį prarado iš viso 4,3 mlrd. dolerių, lažindamiesi dėl lustų gamintojų rinkos verčių mažėjimo. Vien vasario mėnesį puslaidininkių įmonių akcijų „trumpas pardavimas“ jau atnešė 7,2 mlrd. dolerių „popierinių“ nuostolių.

Bloomberg primena, kad Philadelphia Semiconductor pramonės indeksas pernai išaugo 65 procentais, nes tikėtasi dirbtinio intelekto bumo, kur Nvidia yra lyderė. Šiais metais minimas indeksas jau pakilo 12 procentų.
 
1.   Parašė Klaustukas   2024-02-24 12:14  

Neradome informacijos, kokia Lietuvos investuotojams nuo to nauda/ trukumas ?