Geri įmonių rezultatai kelia S&P500 į naujas aukštumas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2024-02-08 10:53 Komentarai: (0)
S&P500 indeksas kilo 0,8 procento, pasiekė naujas aukštumas ir beveik perkopė simbolinę 5000 ribą. Akcijų vertes daugiausiai kėlė pozityvios įmonių finansinės ataskaitos šį raportavimo sezoną.

„Disney“ akcijos paaugo beveik 7 proc. po rezultatų paskelbimo, medijos milžinė pranoko analitikų lūkesčius, pranešė apie geresnes ateities pelno prognozes ir skyrė 50 proc. didesnius dividendus. Lustų bendrovė „Arm“ paskelbė apie ženkliai didesnes pelno ir užsakymų prognozes, o akcijų vertė vakar kilo apie 25 procentus.

Kinijoje toliau krenta kainos. Šįryt paskelbti vartotojų ir gamintojų kainų duomenys rodė besitęsiančią defliaciją. Nors šalies vyriausybė bando įnešti pasitikėjimo į rinkas, o akcijos yra palyginamai „pigios“, investuotojai lieka ganėtinai skeptiški dėl šalies ekonomikos augimo perspektyvų. Europos akcijų ateities sandoriai seka paskui JAV akcijas ir šiandien rodo teigiamą prekybos sesiją.

Baltijos šalių akcijas kėlė estiškos bendrovės (+0,2 proc.). OMXB vakar didėjo 0,34 proc., nors Vilniaus ir Rygos biržos krito. Daugiausiai prekiauta estų bankų „LHV Group“ ir „Coop Pank“ akcijomis. Pastaroji bendrovė rytoj skelbs savo finansinius rezultatus, per paskutinę savaitė akcijos kaina pakilo 3,51 procento.
 
Dar nėra komentarų