Nuostolingas Linas Agro Group ketvirtis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2023-05-31 17:43 Komentarai: (0)
Žemės ūkio ir maisto pramonės bendroves valdantis Linas Agro Group pristatė savo šių finansinių metų trečiojo ketvirčio veiklos rezultatus, kurie pablogėjo.

Per praėjusį ketvirtį šios grupės pajamos siekė 366,433 mln. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo 25,5 procento mažiau.

Tuo tarpu pardavimų savikaina smuko mažiau, t.y. 20,6 procento, o veiklos sąnaudos netgi paaugo, tad tai ir buvo pagrindinė priežastis, kodėl veikla tapo nuostolinga, t.y. veiklos nuostolis siekė 19,202 mln. eurų, o grynasis - 19,806 mln. eurų, kai per praėjusių finansinių metų trečiąjį ketvirtį uždirbta atitinkamai 17,247 mln. eurų veiklos pelno ir 10,573 mln. eurų grynojo pelno.

Linas Agro Group pajamos per šių finansinių metų pirmus tris ketvirčius siekė 1,5 mlrd. eurų, arba virš vienuolikos procentų daugiau nei prieš metus per tą patį laikotarpį. EBITDA pelnas krito apie septynis procentus iki 61,202 mln. eurų, o grynasis - 5,4 procento iki 24,895 mln. eurų.

„Pastarasis finansinių metų ketvirtis buvo labai sudėtingas dėl pasaulinių kainų tendencijų neapibrėžtumo. Energijos kainos ataskaitinio laikotarpio pabaigoje buvo pradėję kristi, visgi dar išliko aukštos. Daug gamybai reikalingų produktų, pavyzdžiui, pašarų komponentus, taip pat energetinius resursus buvome įsigiję anksčiau, aukštomis infliacinėmis kainomis, nes tiekimas gamybai turi savo ciklus, turi būti užtikrintas ir yra planuojamas iš anksto. Trąšų, kurių buvome įsigiję anksčiau, kainų nuosmukis, nukritus energetinių resursų kainoms, buvo staigesnis nei prognozavome“ – sakė AB Linas Agro Group Finansų direktorius Mažvydas Šileika.

Nuo šių metų pradžios Linas Agro Group rinkos vertė pakilo virš penkiolikos procentų, o per pastaruosius vienerius metus - apie trisdešimt septynis procentus.
 
Dar nėra komentarų